relatie en persoonlijkheid

Soms gaat het iets minder met jezelf. Je voelt je instabiel, eenzaam of onzeker, kan minder goed omgaan met tegenslagen of ervaart heftige emoties. Soms weet je niet wat je aan jezelf hebt en vinden anderen jou onvoorspelbaar. Dit kan grote impact hebben op de relaties die je hebt met de mensen om je heen. Het kan thuis, op je werk en bij vrienden zorgen voor spanningen en conflicten die onoplosbaar lijken. Weet dat Eleos er is om je daarbij te helpen.

Wat kan het zijn?

Je krijgt dagelijks te maken met heftige gevoelens en emoties. Je hoort vaak van anderen dat je je gek gedraagt. Dit maakt dat je je eenzaam en onbegrepen voelt. Je gedrag is onvoorspelbaar voor jezelf, én voor de mensen om je heen. Dit kan je relaties met anderen negatief beïnvloeden.

Er kan ook een andere reden zijn dat het stroef loopt tussen jou en de mensen om je heen. Bijvoorbeeld door verschillende opvattingen over belangrijke zaken. Soms lopen deze spanningen zó hoog op, dat de grenzen van iemand niet meer worden gerespecteerd. Er wordt vernederd, gekleineerd of zelfs geslagen. Het kan zijn dat het niet meer fijn is om thuis, op je werk of bij vrienden te zijn.

Jouw verhaal

Als de spanningen tussen jou en je naasten zo hoog oplopen dat je het zelf niet meer op kunt lossen, is Eleos er voor jullie. Om je goed te kunnen helpen, willen we eerst begrijpen wat er precies aan de hand is. Jouw weg naar herstel begint voor ons daarom altijd met vier vragen:

1. Wat is er met je gebeurd?
2. Wat maakt jou kwetsbaar en wat maakt je sterk?
3. Waar wil je naartoe en wat zijn jouw verwachtingen?
4. Wat heb jij nodig?

Samen werken aan herstel

Samen maken we een plan om de problemen die je ervaart, hanteerbaar te maken zodat we kunnen werken aan je herstel. Hierin stel je doelen op waarbij jij je prettig voelt. Stap voor stap werken we naar het einddoel toe. Hoe onze zorg eruit ziet is afhankelijk van de klachten die je ervaart en de doelen die je stelt. Het kan bestaan uit een-op-een gesprekken met één van onze specialisten. Maar we bieden ook behandelingen in groepsverband. In sommige gevallen kun je online hulp krijgen van Eleos. Dit noemen we e-health.