Eleos, specialist in christelijke ggz

Grote woorden helpen je niet verder, kleine stapjes wel.

contact

Wil je meer informatie of eens praten met een van onze medewerkers?

stel je vraag

zelftest

Beantwoord anoniem een aantal vragen en ontdek of je hulp nodig hebt.

doe de zelftest

Eleos is specialist in de christelijke geestelijke gezondheidszorg. We doen ons werk volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Maar er is iets dat Eleos bijzonder maakt. Wij doen ons werk namelijk ook vanuit ons geloof in God. We geloven dat hij de Maker van het leven is en ons beter kent dan wie dan ook. Bij Eleos werken we vanuit de overtuiging dat geloof en psychisch functioneren onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vanuit dit geloof maken we contact met jou.

Vanuit ons geloof in God werken we samen aan herstel. We zijn daarbij overtuigd van de kracht van sociale verbanden zoals gezin, school en kerk. We gaan met jou aan het werk op alle terreinen van het leven waarbij je hulp nodig hebt. We bieden hiervoor behandeling, specialistische begeleiding thuis of hulp in één van onze herstelcentra.

Bij Eleos zijn we niet van grote woorden. Die helpen je niet, kleine stapjes wel. We kijken goed naar wat bij jou past. En helpen je om afscheid te nemen van oude gewoonten in je gedrag. Om relaties te herstellen. Of om je problemen hanteerbaarder te maken, zodat je ze kunt verdragen en ze jouw leven niet meer overweldigen. We blijven bij je zo kort als kan, maar zo lang als nodig is. Zodat je ruimte kunt maken voor een volgende stap.

locaties

waar kunnen we jou helpen?

Je kunt Eleos door heel Nederland vinden. Vind een locatie bij jou in de buurt via de locatiezoeker. Hier vind je onder andere contactgegevens en informatie over spreekuren en wachttijden.

vind jouw locatie

Onze aanpak

zo helpen we je stapsgewijs naar herstel

oriënteren

In deze fase ben je actief op zoek naar informatie over je klachten. Je maakt bijvoorbeeld een zelftest, je leest informatie op internet of je praat misschien over je klachten met vrienden, familie, huisarts of praktijkondersteuner.

doe een zelftest
lees ervaringen van anderen

verwijzing

Via de huisarts krijg je een verwijsbrief waarmee je je kunt aanmelden bij Eleos.

regel een verwijzing
meld je aan

intake

De intake is je eerste gesprek bij Eleos. Aan de hand van dit gesprek word je behandelplan opgesteld en weet je hoe je behandeling eruit zal komen te zien.

bekijk hoe we jou kunnen helpen

behandeling

De behandeling is de weg die je samen loopt met je behandelaar. De vorm (gesprekken, medicatie of een andere vorm van behandeling) en de duur van het behandeltraject is verschillend.

bekijk onze visie op herstel

nazorg

Wanneer je aan het eind van je behandeltraject gaat afronden bij Eleos, en je zelfstandig je weg weer vervolgt denken wij met je mee hoe het vervolg na je behandeling eruit kan zien.

deel je verhaal