Sociaal psychiatrische begeleiding

Wanneer je psychische klachten ervaart, komt er in het dagelijks leven veel op je af. Soms kost het omgaan met deze klachten zoveel moeite dat je jezelf thuis nauwelijks staande houdt. Eleos komt dan bij je staan om je steun te bieden en je te helpen steun te vinden. Bijvoorbeeld met sociaal psychiatrische begeleiding.

Wat is sociaal psychiatrische begeleiding?

Deze vorm van begeleiding bestaat uit gesprekken met een verpleegkundige van Eleos. Dit kan bij jou thuis, maar ook bij Eleos. De gesprekken gaan over waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt en hoe je hier mee om kunt gaan. Bijvoorbeeld met je omgeving, met je werk of met je geloof. Eleos onderzoekt met jou ook wat je sterk maakt, waar je talenten liggen. Samen ontdekken we wat jouw leven waarde geeft.

Stapje voor stapje

Dankzij de gesprekken leer je bijvoorbeeld om een dagstructuur aan te brengen. Maar ook om de problemen die je ervaart te herkennen en te voorkomen. Ook helpen we je om bijvoorbeeld het contact met je naasten, je omgeving of de kerk te onderhouden en te verbeteren. Stapje voor stapje ga je op zoek naar een goede balans tussen wat er in het leven op je afkomt en wat je aankunt.