Medicatiecontact

Soms heb je tijdens je behandeling medicijnen nodig om je klachten te verminderen of hanteerbaar te maken. Maar medicatie luistert heel nauw. Zeker omdat sommige medicijnen ook nadelen kunnen hebben. Weet dan dat we bij Eleos hier heel zorgvuldig mee omgaan.

Over medicatie

Medicijnen kunnen een belangrijke rol hebben in het verminderen van klachten en van invloed zijn op je dagelijks leven. Bijvoorbeeld omdat je meer slaap nodig hebt of omdat je je er anders door voelt. Voor dat je medicatie krijgt voorschreven, bespreek je daarom met de psychiater of de arts de voor- en nadelen. Wat doen medicijnen met je, wat zijn de bijwerkingen en waar moet je op letten bij het gebruik ervan?

Medicatiecontact

Wanneer je tijdens je behandeling daadwerkelijk medicijnen gaat gebruiken, heb je geregeld medicatiecontact. Dat is een gesprek waarin je met de psychiater of arts bespreekt of de medicijnen de gewenste uitwerking hebben. Wanneer je bijwerkingen ervaart, kun je dit ook aangeven. Eventueel passen we in overleg de dosering of de medicatie aan.