VERS-training

Een persoonlijkheidsstoornis kan grote impact op je leven hebben. Omdat je snel ruzie maakt met anderen. Of omdat je vaak te maken krijgt met heftige emoties en angstige gedachten. Dit kan ervoor zorgen dat je vastloopt: thuis, op school of op het werk. De VERS-training helpt om de problemen die je ervaart hanteerbaar te maken.

wat is VERS?
VERS staat voor vaardigheidstraining emotieregulatie stoornis. In deze training leer je hoe je oplopende emoties beter kunt hanteren. Je stelt emoties hierbij voor als pannetjes die op het vuur staan. Pannetjes die steeds meer gaan borrelen en uiteindelijk overkoken. Dankzij dit ‘pannetjes-model’ wordt het gemakkelijker om emoties te benoemen, te signaleren en om overkoken te voorkomen.

emoties hanteren
Tijdens de VERS-training krijg je ook informatie over emoties: waarom lopen ze op en hoe kun je dit voorkomen? En je gaat, met andere deelnemers of je naasten, aan de slag met oefeningen. Hierin leer je nieuwe vaardigheden om emoties op een gezonde manier te hanteren. Zo leer je anders omgaan met conflicten, wisselende stemmingen of paniekgevoelens. Dit zorgt uiteindelijk voor meer balans in je leven.