vertrouwenspersoon

Soms kun je je kwetsbaar voelen wanneer je begeleiding of behandeling nodig hebt. Wanneer je dan aanloopt tegen zaken die jouw herstel in de weg staan, is het belangrijk daarover te praten. Als het te ingewikkeld is om met je begeleider of behandelaar zelf te bespreken, kun je terecht bij een vertrouwenspersoon.

De vertrouwenspersoon is voor jou het aanspreekpunt voor vragen over de begeleiding en/of bejegening. Het is iemand van buiten Eleos. Hij of zij voorziet je van neutraal en objectief advies. Een vertrouwenspersoon kan je ook helpen om je vragen bespreekbaar te maken met je hulpverlener.

Ben je opgenomen op ‘de fontein’ of heb je te maken met verplichte zorg? Dan kun je contact opnemen met een vertrouwenspersoon van Stichting PVP. Dat kan door te bellen naar 0900-4448888. Je kunt ook chatten met een vertrouwenspersoon van de PVP. De chat is beschikbaar van maandag tot en met donderdag van 19:00-21:00 uur via www.pvp.nl.

Als je behandeling krijgt bij Eleos, begeleid woont of thuisbegeleiding krijgt kun je contact opnemen met een vertrouwenspersoon via de Lelie Zorggroep. Dat kan door te bellen naar 0900-22 44 777 of een mail te sturen naar cvpeleos@leliezorggroep.nl.

Krijgt iemand in je naaste omgeving behandeling of begeleiding bij Eleos? Dan kun je contact opnemen met de familievertrouwenspersoon. Daarover lees je hier meer.