Persoonlijkheidsstoornis

Soms heb je het gevoel dat niemand je begrijpt. Je voelt je anders dan de mensen om je heen. Je hebt regelmatig last van heftige emoties en angstige gedachten. Je gedrag is soms onvoorspelbaar, voor jou én je omgeving. Hierdoor bots je wel eens met de mensen om je heen. Als je jezelf hierin herkent, kan het zijn dat je een persoonlijkheidsstoornis hebt. Weet dan dat Eleos naast je komt staan.

Wat is een persoonlijkheidsstoornis?

Als je een persoonlijkheidsstoornis hebt vind je het moeilijk om je gedrag en emoties aan te passen naar verschillende situaties. Je merkt dat de mensen om je heen soms vinden dat je je gek gedraagt. Dit maakt dat je je eenzaam en onbegrepen voelt. Het kan je leven flink op de kop zetten en ervoor zorgen dat je thuis, op school of op werk vastloopt.

Oorzaak persoonlijkheidsstoornis

Het ontstaan van een persoonlijkheidsstoornis heeft te maken met erfelijkheid, aanleg en omgevingsfactoren. Je aanleg bepaalt namelijk hoe je omgaat met je gevoelens en emoties. Dit heeft weer invloed op hoe jij met bepaalde situaties omgaat. Bovendien wordt de kans op een persoonlijkheidsstoornis vergroot als je als kind veel stressvolle en ingrijpende gebeurtenissen hebt meegemaakt.

Persoonlijkheidsstoornis en geloof

Je klachten hebben niet alleen impact op je leven en relaties, maar ook op je geloof. Het kan moeilijk zijn om een relatie met God te ervaren. Ook vind je het misschien moeilijk om contacten te onderhouden of heb je minder behoefte aan contact waardoor je niet actief bent in de kerkelijke gemeenschap. Weet dan Eleos er is om je te helpen.