Informatie voor kinderen en jongeren

1 op de 6 jongeren krijgt te maken met psychische problemen. Dat kan gaan om iemand uit je buurt of klas, iemand uit je gezin, of misschien ben jij het zelf. Je vindt hier meer informatie over psychische problemen en hoe we je daar bij kunnen helpen.

Meer informatie voor ouders/verzorgers

Wat is er aan de hand?

Misschien vraag je jezelf af wat er met je aan de hand is. Je voelt je bijvoorbeeld vaak druk of dromerig of je bent vaak angstig. Of je voelt je anders dan anderen, bent vaak verdrietig of hebt nergens zin in. Misschien word je gepest op school of heb je een ouder die worstelt met psychische problemen. Deze problemen kunnen grote invloed hebben op je leven. Soms helpt het al om met iemand in je omgeving te praten. Soms is meer hulp nodig. Dan is Eleos er voor jou.

Aan de rechterkant vind je een aantal links, zodat je meer kunt lezen. Misschien herken je er iets van bij jezelf of anderen.

Wat kunnen we voor je doen?

Als je je herkent in één van de dingen die we hierboven noemen, dan kan Eleos je helpen. Dat kan door een paar gesprekken op een behandellocatie van Eleos of door een aantal bezoekjes van een begeleider bij jou thuis.

Lees hier meer over wat Eleos doet en hoe wij je helpen.

Praat erover, dat lucht op

Wat sowieso helpt, is om over je problemen te praten. Dat is best lastig, misschien schaam je je voor je problemen. Ook het zoeken van hulp kan lastig zijn. Toch moedigen we je aan om dat wel te doen. Je bent welkom bij Eleos.

Vind je het lastig om hulp te zoeken of om over je problemen te praten? Misschien schaam je je voor je problemen of wil je het er niet met je ouders over hebben. Het kan je helpen als je bedenkt dat je met een gebroken arm ook naar de dokter gaat. Je praat erover met je vrienden; hoe is je arm gebroken en hoe lang moet hij in het gips? Zo kun je dat ook doen met psychische problemen. Het enige verschil is dat je veel psychische problemen niet direct ziet of herkent.

Hoe je je ook voelt, of je je er nu voor schaamt of niet: je hoeft het niet alleen te doen. Wij kunnen je helpen.