Hulp bij Eleos

Als je te maken hebt met psychische problemen, is het fijn om daarbij geholpen te worden. Je kunt bij Eleos terecht voor allerlei soorten hulp bij deze problemen.

Behandelgesprekken op locatie

Meestal kom je elke week of om de week bij Eleos voor een gesprek. Je hebt dan een gesprek met een psycholoog die je helpt om je problemen te begrijpen. Ook leer je hoe je het beste met je problemen om kunt gaan. Eleos heeft ook spreekuren op verschillende scholen.

Huiswerk en e-health

Een psycholoog doet meer dan alleen praten. Je gaat ook aan de slag met oefeningen, bijvoorbeeld in een werkboek. Je krijgt dan een werkboek mee naar huis, waarmee je thuis kunt oefenen. Ook gebruiken we vaak e-health. Daarbij krijg je online oefeningen en tips over hoe je met je problemen om kunt gaan.

Groepsbehandeling

Soms is het nodig dat je alleen gesprekken hebt met je hulpverlener. Maar soms helpt het ook om in een groep gesprekken te voeren. In zo’n groep zitten ongeveer 6 of 7 anderen die een zelfde soort probleem hebben als jij. Je praat met elkaar en leert van elkaar. Daarnaast is behandeling in een groep vaak ook nog gezellig!

Ouders en school

We praten niet alleen met jou, maar als het lukt ook met je ouders. Vaak is een van je ouders bij het gesprek met de psycholoog. Omdat je ouders daardoor weten wat er aan de hand is en je problemen begrijpen, gaat het thuis vaak beter. Jullie krijgen samen tips om thuis ook aan de slag te gaan met je problemen. Dat kan ook helpen om minder ruzie of discussie met elkaar te hebben.

Thuisbegeleiding

Soms is het beter dat een begeleider van Eleos bij jou thuis komt. Ook dan is een van je ouders er bij. Samen werk je aan doelen, zodat je beter met je problemen leert omgaan. Thuisbegeleiding is niet voor alle soorten problemen geschikt.