angst- en dwanggevoelens

We zijn allemaal weleens bang. Dat is helemaal niet erg, want het beschermt ons in gevaarlijke situaties. Maar het kan ook zijn dat je bang bent in situaties die niet gevaarlijk zijn, zoals simpelweg naar buiten gaan of een gesprek voeren met iemand. Dit probeer je dan ook zoveel mogelijk te vermijden. Heb je het gevoel dat jouw angsten je leven beheersen? Weet dan dat Eleos er voor jou is.

Wat kan het zijn?

Angst kan een grote impact hebben op jouw leven, relaties én je geloof. Zeker wanneer steeds meer dingen in je leven om die angst draaien. Misschien ben je bang voor een bepaalde situatie, een dier of een voorwerp. Of je hebt iets ingrijpends meegemaakt en hebt hierdoor last van herbelevingen en nachtmerries.

Ook kan het zijn dat je door middel van allerlei handelingen je angsten probeert te verminderen. Al deze trucjes lijken je misschien te helpen, maar nemen uren in beslag en nemen jouw angstgevoelens ook niet weg.

Jouw verhaal

Gelukkig zijn angst- en dwangstoornissen goed te behandelen. Wanneer het omgaan met deze klachten je zoveel moeite kost dat je jezelf nauwelijks staande kunt houden, is Eleos er voor je. Om je goed te kunnen helpen, willen we eerst begrijpen wat er met je is gebeurd. Jouw weg naar herstel begint voor ons daarom altijd met vier vragen:

1. Wat is er met je gebeurd?
2. Wat maakt jou kwetsbaar en wat maakt je sterk?
3. Waar wil je naartoe en wat zijn jouw verwachtingen?
4. Wat heb jij nodig?

Samen werken aan herstel

Samen maken we een plan om de problemen die je ervaart, hanteerbaar te maken zodat we kunnen werken aan je herstel. Hierin stel je doelen op waarbij jij je prettig voelt. Stap voor stap werken we naar het einddoel toe. Hoe onze zorg eruit ziet is afhankelijk van de klachten die je ervaart en de doelen die je stelt. Het kan bestaan uit een-op-een gesprekken met één van onze specialisten. Maar we bieden ook behandelingen in groepsverband. In sommige gevallen kun je online hulp krijgen van Eleos. Dit noemen we e-health.