Cognitieve groepstherapie

Een depressie, gevoelens van boosheid, extreme verlegenheid of angsten: ze kunnen ervoor zorgen dat je vastloopt. Thuis, in je werk, maar ook in je geloof. Weet dan dat Eleos er voor jou is. Zo kunnen we je helpen met cognitieve groepstherapie. Hierin leer je stap voor stap, samen met anderen, hoe je kunt omgaan met de problemen die je ervaart.

Inhoud van de behandeling

De groep bestaat uit ongeveer tien deelnemers. Onder leiding van twee behandelaren van Eleos komen jullie twintig keer bij elkaar. Elke bijeenkomst duurt twee uur. Hierin bespreek je samen met de groep waar jij tegenaan loopt. Je zult hierdoor ervaren dat je niet de enige bent die worstelt. Gaandeweg ontdek je waarom en wanneer bij jou angst, somberheid of negatieve gedachten ontstaan. En wat het effect hiervan is op je gedrag en  de manier waarop je in het leven en je geloof staat.

Oefenen

Tijdens de therapie ga je ook oefenen. Met andere gedragspatronen. Of met een andere manier van denken. Dit doe je in rollenspellen, maar ook aan de hand van huiswerkopdrachten. Zo leer je om de problemen die je ervaart, hanteerbaar te maken. Bijvoorbeeld door gevoelens en emoties te uiten, aandacht te geven én te vragen of door makkelijker contact te leggen. Je zult ervaren dat je groepsleden je hierbij kunnen helpen. Wat voor de een moeilijk is, gaat de ander juist weer makkelijk af. Hierdoor kun je elkaar steunen bij de stappen die je maakt.

Locaties

Op dit moment wordt cognitieve groepstherapie alleen gegeven in Ede en Zwolle.