contact- en aandachtsproblemen

Je vindt het lastig om je aandacht ergens bij te houden. Je bent snel afgeleid en vergeet vaak dingen. Of je hebt moeite met communiceren en begrijpt niet altijd wat mensen bedoelen. Je voelt je anders dan de mensen om je heen. Soms voel je je hierdoor eenzaam en onbegrepen. Weet dan dat Eleos er voor jou is.

Wat kan het zijn?

Je kunt je moeilijk concentreren, maakt impulsieve beslissingen en bent hyperactief. Lang stilzitten en opletten is voor jou een echte uitdaging. Vaak kun je niet stoppen met bewegen of praten. Je vrienden en familie mopperen soms over dat je te druk bent. Dit maakt dat je je eenzaam en onbegrepen voelt.

Ook kan het zijn dat je juist heel weinig praat. Je bent vooral veel met jezelf bezig en toont weinig interesse in de mensen om je heen. Je vindt het lastig om sociale contacten te onderhouden en begrijpt anderen niet altijd. Vooral wanneer ze gezichtsuitdrukkingen of andere non-verbale communicatie gebruiken.

Jouw verhaal

Wanneer het omgaan met deze klachten je zoveel moeite kost dat je jezelf nauwelijks staande kunt houden, is Eleos er voor je. Om je goed te kunnen helpen, willen we eerst begrijpen wat er met je is gebeurd. Jouw weg naar herstel begint voor ons daarom altijd met vier vragen:

1. Wat is er met je gebeurd?
2. Wat maakt jou kwetsbaar en wat maakt je sterk?
3. Waar wil je naartoe en wat zijn jouw verwachtingen?
4. Wat heb jij nodig?

Samen werken aan herstel

Samen maken we een plan om de problemen die je ervaart, hanteerbaar te maken zodat we kunnen werken aan je herstel. Hierin stel je doelen op waarbij jij je prettig voelt. Stap voor stap werken we naar het einddoel toe. Hoe onze zorg eruit ziet is afhankelijk van de klachten die je ervaart en de doelen die je stelt. Het kan bestaan uit een-op-een gesprekken met één van onze specialisten. Maar we bieden ook behandelingen in groepsverband. In sommige gevallen kun je online hulp krijgen van Eleos. Dit noemen we e-health.