psychosegevoeligheid

Soms begrijp je jezelf niet meer. Je hebt last van stemmingswisselingen. Het ene moment ben je extreem vrolijk, en het andere moment ontzettend down. Of je emoties vervlakken juist. Je hebt het gevoel dat je het contact met de werkelijkheid kwijtraakt. Dit kan heel ingrijpend zijn voor jou en je omgeving. We begrijpen dat bij Eleos. We zijn er voor jou.

Wat kan het zijn?

Het ene moment ben je extreem vrolijk, terwijl je je het andere moment juist heel somber voelt. Je maakt impulsieve beslissingen en denkt in uitersten. Het is alles of niets. Daartussenin bestaat voor jou niet. Kleine tegenslagen voelen enorm groot. Je bent vaak bang dat de mensen om je heen jou verlaten en voelt je onzeker.

Het kan ook zijn dat je gedachten en emoties juist vervlakken. Je hebt geen zin meer om dingen te ondernemen of sociale contacten te onderhouden. Je hebt het gevoel dat je het contact met de werkelijkheid kwijtraakt. Omdat je last hebt van hallucinaties, waanbeelden. Omdat je je leeg voelt. Eleos wil jou helpen.

Jouw verhaal

Wanneer het omgaan met deze klachten zoveel moeite kost dat je jezelf nauwelijks staande kunt houden, is Eleos er voor je. Daarvoor willen we eerst begrijpen wat er met je is gebeurd. Jouw weg naar herstel begint voor ons daarom altijd met vier vragen:

1. Wat is er met je gebeurd?
2. Wat maakt jou kwetsbaar en wat maakt je sterk?
3. Waar wil je naartoe en wat zijn jouw verwachtingen?
4. Wat heb jij nodig?

Samen werken aan herstel

Samen maken we een plan om de problemen die je ervaart, hanteerbaar te maken zodat we kunnen werken aan je herstel. Hierin stel je doelen op waarbij jij je prettig voelt. Stap voor stap werken we naar het einddoel toe. Hoe onze zorg eruit ziet is afhankelijk van de klachten die je ervaart en de doelen die je stelt. Het kan bestaan uit een-op-een gesprekken met één van onze specialisten. Maar we bieden ook behandelingen in groepsverband. In sommige gevallen kun je online hulp krijgen van Eleos. Dit noemen we e-health.