negatieve stemmingen

Je hebt al een tijdje geen plezier meer in de dingen die je doet. Je voelt je somber en alles lijkt meer energie te kosten dan voorheen. Dit betekent niet dat je je direct zorgen hoeft te maken. Vaak waait zo'n sombere bui vanzelf weer over. Maar het kan ook zijn dat je al langer rondloopt met dit gevoel, of dat het maar niet weggaat. Eleos is er om je te helpen.

Wat kan het zijn?

We hebben allemaal weleens last van sombere gedachten en gevoelens. Bijvoorbeeld omdat je een nare gebeurtenis hebt meegemaakt of omdat je stress ervaart op school of werk. Of misschien heb je helemaal geen verklaring voor je sombere gevoelens. Dat is heel normaal. Meestal trekt deze sombere bui na een paar dagen wel weg.

Het kan ook zijn dat je al langer dan twee weken rondloopt met een negatief gevoel. Dit kan een grote impact hebben op je leven. Je slaapt veel (of juist weinig), bent voortdurend moe en kunt je niet goed concentreren. Misschien denk je zelfs aan zelfdoding en beschadig je jezelf. Je voelt je hopeloos en verwacht niks meer van de mensen om je heen. Ook niet van God. Dat begrijpen we bij Eleos, wij willen je helpen.

Jouw verhaal

Wanneer het omgaan met deze klachten zoveel moeite kost dat je jezelf nauwelijks staande kunt houden, biedt Eleos hulp. Daarvoor willen we eerst begrijpen wat er met je is gebeurd. Jouw weg naar herstel begint voor ons daarom altijd met vier vragen:

1. Wat is er met je gebeurd?
2. Wat maakt jou kwetsbaar en wat maakt je sterk?
3. Waar wil je naartoe en wat zijn jouw verwachtingen?
4. Wat heb jij nodig?

Samen werken aan herstel

Samen maken we een plan om de problemen die je ervaart, hanteerbaar te maken zodat we kunnen werken aan je herstel. Hierin stel je doelen op waarbij jij je prettig voelt. Stap voor stap werken we naar het einddoel toe. Hoe onze zorg eruit ziet is afhankelijk van de klachten die je ervaart en de doelen die je stelt. Het kan bestaan uit een-op-een gesprekken met één van onze specialisten. Maar we bieden ook behandelingen in groepsverband. In sommige gevallen kun je online hulp krijgen van Eleos. Dit noemen we e-health.