Online therapie

Je kunt bij Eleos kiezen voor behandeling op een van onze behandellocaties. Maar we bieden ook hulp op afstand. Met online therapie kun je basis-ggz hulp krijgen op het moment dat het jou uitkomt.

Hoe werkt een online behandeling?

Een online behandeling werkt eigenlijk op dezelfde manier als een gewone behandeling bij Eleos. Je komt voor je afspraken alleen niet naar een locatie van Eleos, maar je hebt je afspraak via een video verbinding: dat noemen we beeldbellen. Je behandelaar zie je dus alleen op je scherm. De inhoud van de behandeling is niet anders dan bij de gewone behandelingen. Een gesprek duurt meestal 45-60 minuten.

Je maakt bij online therapie niet alleen gebruik van behandeling door beeldbellen, maar volgt ook online modules. Met opdrachten en aanvullende informatie werk je zo ook buiten de behandelgesprekken aan je herstel.

Online hulp bij depressie, angst en burn-out

Wanneer je een lichte angststoornis of een beginnende depressie hebt, is online therapie een goede uitkomst. Met verschillende vormen van behandeling helpen we je om te herstellen van deze klachten. Ook verschijnselen van een burn-out kunnen we met onze online therapie goed behandelen. We maken bij onze online therapie gebruik van:

  • Cognitieve gedragstherapie
  • Psychotherapie

Kosten online therapie

De online therapie die Eleos aanbiedt valt onder de basis-ggz. Hiervoor heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Behandeling binnen de basis-ggz wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Wel betaal je eigen risico. Lees hier meer over kosten van behandeling voor volwassenen.

Is online therapie voor iedereen geschikt?

Online therapie is iets voor jou als je:

  • lichte klachten hebt (basis-ggz);
  • goed overweg kunt met een computer, zodat je kunt beeldbellen;
  • een goede internetverbinding en een webcam hebt;
  • de behandeling wilt volgen op het moment dat het jou uitkomt.

Aanmelden voor online therapie

Als je je wilt aanmelden voor online therapie, neem dan contact op met je huisarts voor een verwijzing. Nadat je deze verwijzing hebt kun je jezelf aanmelden via ons reguliere aanmeldformulier. Later krijg je de mogelijkheid om te kiezen voor online therapie.

Naar het aanmeldformulier