Online therapie

Je kunt bij Eleos kiezen voor behandeling op een van onze behandellocaties. Maar we bieden ook hulp op afstand. Met online therapie kun je basis-ggz hulp krijgen op het moment dat het jou uitkomt. We bieden bij Eleos online therapie aan volwassenen.

Hoe werkt een online behandeling?

Een online behandeling werkt eigenlijk op dezelfde manier als een gewone behandeling bij Eleos. Je komt voor je afspraken alleen niet naar een locatie van Eleos, maar je hebt je afspraak via een video verbinding: dat noemen we beeldbellen. Je behandelaar zie je dus alleen op je scherm. De inhoud van de behandeling is niet anders dan bij de gewone behandelingen. Een gesprek duurt meestal 45 minuten.

Je maakt bij online therapie niet alleen gebruik van behandeling door beeldbellen, maar volgt ook online modules. Met opdrachten en aanvullende informatie werk je zo ook buiten de behandelgesprekken aan je herstel. (Deze online modules worden ook regelmatig ingezet wanneer je geen online therapie volgt, maar hulp krijgt op een behandellocatie van Eleos.)

Online hulp bij depressie, angst en andere psychische problemen

Online therapie past goed bij je, wanneer je een verwijzing voor basis-ggz hebt (voor bijvoorbeeld een angststoornis of een depressie). Bij online therapie maken we gebruik van cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en schematherapie. Een ggz-behandeling is altijd maatwerk: we kijken naar wat jij nodig hebt en welke manier van werken bij jou past. De basis voor online therapie zijn de gesprekken met een psycholoog via videobellen. Zo kun je elkaar, net als bij een face-to-face gesprek, zien en horen.

Misschien vraag je je af of online therapie wel gelijk staat aan ‘normale’ gesprekken bij een psycholoog. Wij kunnen zeggen: online therapie is kwalitatief en inhoudelijk net zo goed als ‘normale’ ggz-behandeling. Ook al ben je niet face-to-face bij elkaar, toch hoor en zie je elkaar. Veel cliënten vinden de online therapie erg prettig: je kunt dezelfde behandeling krijgen, maar dan wel op het moment of de plek van jouw voorkeur.

Kosten online therapie

De online therapie die Eleos aanbiedt valt onder de basis-ggz. Hiervoor heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Behandeling binnen de basis-ggz wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Wel betaal je eigen risico. Lees hier meer over kosten van behandeling voor volwassenen.

Is online therapie voor iedereen geschikt?

Online therapie is iets voor jou als je:

  • goed overweg kunt met een computer, zodat je kunt beeldbellen;
  • een goede internetverbinding en een webcam hebt;
  • de behandeling wilt volgen op het moment dat het jou uitkomt op een voor jou gunstige plek.

Aanmelden voor online therapie

Als je je wilt aanmelden voor online therapie, dan kan dat via ons reguliere aanmeldformulier. Neem na je aanmelding ook direct contact op met je huisarts voor een verwijzing.

Naar het aanmeldformulier