verwijzing regelen

Om in behandeling te komen bij Eleos heb je een verwijzing nodig van jouw huisarts. Het is dus noodzakelijk om eerst met je klachten naar de huisarts te gaan. Van de huisarts krijg je een verwijsbrief, hiermee kun je dan jezelf via de website aanmelden bij Eleos.

De huisarts is voor iedereen het eerste aanspreekpunt voor gezondheidsproblemen, ook voor psychische gezondheidsproblemen. Daarom is het nodig dat je eerst naar de huisarts gaat. Daarnaast geeft jouw huisarts in de verwijsbrief aan wat de reden is voor de zorgvraag en bepaalt de huisarts of je een verwijzing krijgt voor de basis ggz of voor de specialistische ggz. Basis ggz omvat alle lichtere tot matige problematiek. Zwaardere en meer ingewikkelde problematiek valt onder de specialistische ggz.

Wat moet ik nu doen?

Maak eerst een afspraak met jouw huisarts en bepreek waar je moeite mee hebt en wat je probleem is. Bij de huisarts kun je ook aangeven dat je graag bij Eleos in behandeling zou willen. Onderstaande checklist biedt een aantal handvatten voor je gesprek bij de huisarts:

checklist

Onderstaande vragen kunt je mogelijk alvast zoveel mogelijk beantwoorden, voorafgaand aan jouw gesprek met de huisarts.

Denk hier alvast over na:

 • wat zijn precies je klachten?
 • heb je concrete voorbeelden?
 • hoe groot is de invloed van deze klachten op je dagelijks leven?
 • hoe lang loop je al rond met deze klachten?
 • ben je eerder in behandeling geweest?
 • gebruik je medicijnen?

Neem de volgende gegevens mee naar je huisarts:

 • identiteitsbewijs
 • zorgpas

Eventueel kun je iemand meenemen naar het gesprek met je huisarts. Het kan soms fijn zijn om een vertrouwd persoon naast je te hebben, dit hoeft niet. Daarnaast mag je bij je huisarts altijd vragen naar de inhoud van de verwijsbrief.

Hoe werken wij?

Bij Eleos werken we samen met jou aan je herstel. We willen daarom eerst begrijpen wat er met je is gebeurd. Jouw weg naar herstel begint daarom altijd met vier vragen:

 1. Wat is er met je gebeurd en wat is jouw verhaal?
 2. Wat maakt jou kwetsbaar en wat maakt je sterk?
 3. Waar wil je naartoe en wat zijn jouw verwachtingen?
 4. Wat heb jij nodig?

Voor vragen of meer informatie kun je altijd bellen. Neem daarvoor contact met ons op.

Onze aanpak

zo helpen we je stapsgewijs naar herstel

oriënteren

In deze fase ben je actief op zoek naar informatie over je klachten. Je maakt bijvoorbeeld een zelftest, je leest informatie op internet of je praat misschien over je klachten met vrienden, familie, huisarts of praktijkondersteuner.

doe een zelftest
lees ervaringen van anderen

verwijzing

Via de huisarts krijg je een verwijsbrief waarmee je je kunt aanmelden bij Eleos.

regel een verwijzing
meld je aan

intake

De intake is je eerste gesprek bij Eleos. Aan de hand van dit gesprek word je behandelplan opgesteld en weet je hoe je behandeling eruit zal komen te zien.

bekijk hoe we jou kunnen helpen

behandeling

De behandeling is de weg die je samen loopt met je behandelaar. De vorm (gesprekken, medicatie of een andere vorm van behandeling) en de duur van het behandeltraject is verschillend.

bekijk onze visie op herstel

nazorg

Wanneer je aan het eind van je behandeltraject gaat afronden bij Eleos, en je zelfstandig je weg weer vervolgt denken wij met je mee hoe het vervolg na je behandeling eruit kan zien.

deel je verhaal