Toerustingsavond Gehuwd-zijn, een leven lang leren gaat niet door

Deze toerustingsavond voor ambtsdragers en kerkleden over het onderwerp huwelijk en echtscheiding gaat helaas niet door. Er waren slechts enkele aanmeldingen.

In het ideale geval is het huwelijk een veilige plek, waar we ons geliefd, gesteund en geaccepteerd weten. Samen vormen man en vrouw het beeld van Christus en Zijn gemeente. In de realiteit is het vaak anders, helaas…

Ook in de kerkelijke gemeente word je met huwelijksnood geconfronteerd

Het is niet altijd eenvoudig om elkaar goed te begrijpen. Dat kost inspanning. Wij nodigen je daarom uit voor deze toerustingsavond voor ambtsdragers en kerkleden die betrokken zijn op het thema ‘huwelijk en echtscheiding’. Deze avond rusten wij je graag toe als het gaat om de begeleiding van mensen met huwelijksproblemen. Ook gaan we in gesprek over de soms prangende vraag: waar stop je met zelf begeleiden en schakel je met professionals?

In de huwelijksrelatie tussen man en vrouw speelt gehechtheid een belangrijke rol

Daarin staat kwetsbaarheid voorop. Wat is gehechtheid? Hoe gaan partners om met die  gehechtheid? Soms ontstaat in een huwelijk een steeds weer ‘terugkerende negatieve interactiereeks’. Die ondermijnt de hechting tussen man en vrouw. Wat maakt nu dat dit twee huwelijkspartners zo intens raakt? Hoe ga je ermee om en kun je dit tij keren? Daarover gaat relatietherapeut Peter Verboom met ons in gesprek. Hij is in Nederland mede-betrokken geweest bij de introductie van EFT, Emotionally Focused Therapy.

De toerustingsavond vindt plaats op 21 september 2022

De start is om19.30 uur. Rond 22.00 uur ronden we af. De locatie van de toerustingsavond is het Pieter Zandt IJsselmuiden, Grafhorsterweg 53, 8271 CB IJsselmuiden.

Dit is het programma van de toerustingsavond

 • Welkom, introductie, opening
 • Reflectie door Peter Verboom
 • Workshops
  • Werken aan een stevig huwelijk
  • Als de huwelijksband knelt of kraakt
  • Partnerrelatie en een psychische aandoening
  • Als christenen scheiden
 • Afsluiting

Er zijn 2 workshoprondes. Je kunt dus deelnemen aan 2 van de 4 workshops. Download hier de uitnodiging.

Wil je meer informatie over de workshops? Klik dan hier