Over de workshops

Over de workshops

Werken aan stevige relaties in de gemeente

Een huwelijksrelatie vraagt om blijvend onderhoud. Stichting De Vluchtheuvel zet kennis en ervaring graag preventief in. In deze workshop denken we daarom na over de vraag waar het nu écht om gaat in relaties. Wat is er onmisbaar als het gaat om stevige huwelijken? En hoe kunnen echtparen en kerken hiermee aan de slag?

Door Sofieke van Olst – EFT-relatiehulpverlener en preventiewerker De Vluchtheuvel

Als de huwelijksband knelt of kraakt, de functie van partnerrelatietherapie

Of er nu sprake is van heftige ruzies, overspel of elkaar niet meer kunnen bereiken bijv. als gevolg van psychische problemen van een van de partners, er wordt veel eenzaamheid en spanning ervaren in huwelijksrelaties. Gelukkig is er ook veel mogelijk op het gebied van verbetering en herstel van de huwelijksrelatie door het volgen van partnerrelatietherapie. Twee medewerkers van Eleos GGz en De Vluchtheuvel vertellen u hier graag meer over.

Door Gerrit Jan Kattenberg en Bertine de Wit – resp. maatschappelijk werkenden bij Eleos GGz en De Vluchtheuvel in Zwolle en Kampen

Als christenen scheiden

In deze workshop staan we stil bij de positieve én negatieve invloed van het christelijk geloof in scheidingssituaties. Wat doet de kerk goed? Wat kan beter? Waar krijgen mensen die gaan scheiden mee te maken in juridische en in emotionele zin en hoe ga je daar binnen de kerk mee om?

Door Anje Slootweg – advocaat en mediator bij BVD advocaten te Kampen en Barneveld en tevens geschoold als pedagoog

Partnerrelatie en een psychische aandoening

Als binnen de huwelijksband bij een van de partners een psychische aandoening wordt vastgesteld, kan de partnerrelatie onder spanning komen te staan. Tijdens deze workshop denken we na over de vraag op welke manier een psychische aandoening de partnerrelatie kan beïnvloeden Wat maakt het samenleven met een partner met een psychische aandoening belastend? En op welke manier kan de dynamiek in een partnerrelatie veranderen? We zoeken samen naar antwoorden op deze vragen en proberen praktische adviezen mee te geven hoe hiermee om te gaan.

Door Reinier Verbruggen – verpleegkundig specialist GGZ bij Eleos in Zwolle en Kampen