Kosten volwassen-ggz

Vanuit de basisverzekering worden alle behandelingen voor volwassen-ggz vergoed. Wel betaal je altijd eerst een eigen risico (dit bedrag is in 2024 vastgesteld op €385). Houd er rekening mee dat door indirecte kosten de eerste €385 vaak al ‘gebruikt zijn’ na de intake.

Je hebt een verwijzing nodig om je behandeling vergoed te krijgen

Het gaat om een verwijzing van je huisarts of andere zorgprofessional. Eleos stuurt de rekening rechtstreeks naar jouw zorgverzekeraar. De betaling van de volwassen-ggz vindt plaats via het zorgprestatiemodel. Hier lees je meer informatie over het zorgprestatiemodel.

Hoe de vergoeding van de zorg geregeld is, verschilt per zorgverzekeraar

Bekijk daarom goed je polisvoorwaarden of neem contact op met je zorgverzekeraar. Behandeling van aanpassingsstoornissen, relatieproblematiek, werkgerelateerde klachten, seksuele stoornissen en specifieke fobieën wordt door de zorgverzekeraars niet vergoed vanuit de basisverzekering.

Wil je de tariefstellingen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) inzien? Hier vind je de tarieven.

Kan je niet op de afspraak komen?

Wanneer je niet op een afspraak komt of niet binnen 24 uur voor de afspraak afzegt sturen wij je een factuur van € 40,-.  Deze kosten worden niet vergoed door je zorgverzekeraar of gemeente. Hier gelden enkele uitzonderingen.

Wanneer je niet verzekerd bent

Ben je gemoedsbezwaard en daardoor niet verzekerd?

Dan kun je zorgkosten in sommige gevallen declareren bij het CAK. Meer over de regelingen voor gemoedsbezwaarden vind je op de website van het CAK.  Eleos factureert de kosten van de hulpverlening volgens een wettelijke norm. De zorgkosten die je betaalt zijn afhankelijk van de tijdsbesteding van onze hulpverleners, de diagnose en de hulp de je krijgt. Ook als je niet verzekerd bent heb je een verwijzing van een huisarts nodig voor hulp van Eleos.