Deeltijdbehandeling persoonlijkheidsstoornis

Wanneer je persoonlijkheidsstoornis ervoor zorgt dat je in het dagelijks leven veel problemen ondervindt, kun je bij Eleos terecht.

We bieden op behandelcentrum de fontein een intensieve behandeling aan voor persoonlijkheidsstoornissen. Met deze behandeling wil Eleos je helpen om te leren omgaan met je klachten.

Wanneer je persoonlijkheidsstoornis je belemmert in je dagelijkse leven, heb je soms net even wat meer hulp nodig. Daarom bieden we een intensieve variant van behandeling aan. Als je het gevoel hebt dat niemand je begrijpt en dat je relaties lijden onder je problemen, dan is deze behandeling mogelijk geschikt voor jou. Deze behandeling biedt ook uitkomst als je gedrag door je klachten onvoorspelbaar is geworden. Dat kan grote gevolgen hebben voor jou en je omgeving. Daarom wil Eleos je helpen.

Schematherapie

Bij deze deeltijdbehandeling maken we veel gebruik van schematherapie, ook wel SFT (schema focussed therapy) genoemd. Schematherapie is een vorm van psychotherapie die meestal wordt toegepast bij persoonlijkheidsstoornissen. Bij schematherapie kijken we naar jouw ervaring en karakter. Deze zorgen er namelijk voor dat je volgens bepaalde schema’s kijkt naar jezelf en de wereld om je heen. Als je meer wilt weten over deze schema’s, kun je dat hier lezen.

Het doel van de schematherapie is dat je beter leert omgaan met situaties die je in het dagelijks leven tegenkomt. Je herkent schema’s in je dagelijks leven en leert ze te veranderen.

Groepsbehandeling

De deeltijdbehandeling persoonlijkheidsstoornis is een groepsbehandeling. Dat betekent dat delen van de behandeling in groepsverband zullen plaatsvinden. Dat heeft grote voordelen: je kunt jezelf herkennen in een ander of elkaar bemoedigen en een spiegel voorhouden. De behandeling bestaat niet alleen maar uit activiteiten en sessies in groepsverband. Je hebt ook regelmatig individuele behandeling met een therapeut van Eleos.

De deeltijdbehandeling persoonlijkheidsstoornis bieden we aan in twee varianten. Je kunt een tweedaagse variant op dinsdag en woensdag volgen of een driedaagse variant op dinsdag, donderdag en vrijdag. Je komt op deze dagen naar behandelcentrum de fontein.

Meer weten of aanmelden?

Wil je meer weten over deze deeltijdbehandeling persoonlijkheidsstoornis? Neem dan contact op met behandelcentrum de fontein (via 088-892 13 58).  De aanmelding voor de deeltijdbehandeling persoonlijkheidsstoornis loopt altijd via de verwijzer of huisarts. Verwijzers kunnen informatie aanvragen of een cliënt aanmelden via 088-892 13 58.