Schematherapie

Wanneer je steeds weer vastloopt in relaties, wanneer je denkt dat je een slecht mens bent en niemand van jou kan houden. Of last hebt van stemmingswisselingen, woedeaanvallen of zelfbeschadiging. Of misschien stel je torenhoge eisen aan jezelf waar je nooit aan kan voldoen. Herken jij ook hardnekkige patronen die je graag zou veranderen maar waarbij dat steeds niet lukt? Goede kans dat schematherapie jou kan helpen.

Schematherapie is een vorm van psychotherapie voor mensen met (ernstige) psychische klachten. Het wordt veel toegepast bij persoonlijkheidsstoornissen. Het helpt je om de (niet helpende-) patronen en stemmingen in je leven te ontdekken en begrijpen. Vervolgens biedt het aanknopingspunten om daar verandering in aan te brengen. Zowel op gebied van gedachten en gedrag als op terrein van gevoel.  Het doel is dat jij steeds meer en beter gezonde keuzes kan maken.

Binnen Eleos wordt schematherapie op verschillende manieren aangeboden zowel individueel als in een groep. Waarbij de intensiviteit varieert van 1x per week tot 5 dagen opname per week.