Regenboogh (begeleid wonen)

Soms lukt het niet meer om zelfstandig te wonen. Misschien ben je verstrikt geraakt in gedrag, gedachten en gewoonten waar jij of je omgeving geen raad meer mee weten. Eleos biedt dan een plek voor jou bij Regenboogh, een begeleide woonvorm in Ermelo.

Bij Regenboogh bieden we plaats aan negentien mensen die (tijdelijk) niet zelfstandig kunnen wonen. Je kunt hier dag en nacht terecht bij een begeleider van Eleos. Samen met jouw persoonlijk begeleider stel je doelen en wensen waarbij jij je prettig voelt. Stap voor stap werken we samen naar het einddoel toe.

Wanneer je in Regenboogh verblijft, ben je samen met de andere bewoners verantwoordelijk voor het woonklimaat en de huishoudelijke taken. Bij Eleos vinden we het ook belangrijk dat je onderdeel bent en blijft van de samenleving. Wij helpen jou met het vinden van een fijne dagbesteding. Dit kan binnen Regenboogh, maar ook op een andere locatie zijn. Daarnaast organiseert Regenboogh regelmatig activiteiten waaraan je mee kunt doen: een dagje uit, een bewonersvakantie of een activiteit op de zaterdag.

Bij Eleos werken we vanuit de overtuiging dat geloof en psychisch functioneren onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. We bieden daarom zorg vanuit dit geloof. Regenboogh heeft een reformatorische identiteit. Je merkt dit aan hoe we met elkaar omgaan, in de gesprekken, het samen bidden en het samen Bijbellezen. Veel bewoners gaan op zondag samen naar de kerk.

Wanneer je alleen een steuntje in de rug nodig hebt, is het ook mogelijk om thuis begeleiding te krijgen.

Praktische info

aanmelden
Mocht je willen kiezen voor begeleid wonen bij Regenboogh, dan maken we graag kennis met je. Je kunt dan ervaren wat begeleid wonen precies is en we bespreken in alle rust de eventuele vervolgstappen met je. Dit zijn de vier stappen die we nemen voordat je bij Regenboogh gaat wonen.

1. kennismakingsgesprek
Neem contact op met Regenboogh voor een kennismakingsbezoek. Je krijgt tijdens deze kennismaking een beeld van de woning, de begeleiding en je medebewoners.

2. beschikking gemeente of zorgkantoor
Om voor begeleid wonen in aanmerking te komen, heb je afhankelijk van je indicatie een beschikking van de gemeente of zorgkantoor nodig. Bij iedere gemeente werkt de aanvraag van een beschikking op een andere manier. Het Wmo-loket van de gemeente heeft meer informatie over dit traject. Voor begeleiding via de Wlz heb je een beschikking nodig van het Zorgkantoor in jouw regio. Als je het fijn vindt, kunnen wij je helpen om een beschikking aan te vragen bij de gemeente of het zorgkantoor.

3. intakegesprek
Na een kennismakingsbezoek kun je een intake afspreken. Hierin onderzoeken we samen met jou waar je naartoe wilt en wat je daar voor nodig hebt. Na de intake besluiten we of we bij Regenboogh de gevraagde zorg kunnen bieden.

4. begeleidingsovereenkomst
Wanneer je bij Regenboogh komt wonen, sluiten we een woon- en begeleidingsovereenkomst met je. Hierin staan de algemene afspraken die jij met Eleos maakt. Als zowel jouw persoonlijk begeleider als jijzelf een handtekening hebben gezet, is de overeenkomst van kracht en beginnen we samen aan je herstel te werken.

meer weten?
Meer weten over de kosten, cliëntenraad, jouw rechten en plichten? Al deze informatie vind je hier.

 

Faciliteiten

Je vindt Regenboogh in hartje Ermelo. Een dorp dat omringd is met prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Een fijne plek om aan je herstel te werken. Alle voorzieningen vind je op loopafstand.

Wanneer je in Regenboogh verblijft, krijg je je eigen woonkamer, keuken en slaapkamer met douche en toilet. Je moet zelf voor de inrichting zorgen en mag dus zelf bepalen hoe je slaapkamer eruit komt te zien. Iedere kamer heeft een internetaansluiting die tegen een kleine vergoeding gebruikt kan worden. Het is mogelijk om een huisdier te houden en bezoek te ontvangen op je eigen slaapkamer als de andere bewoners hier geen problemen mee hebben.

Openingstijden en spreekuren