de Sandeling (begeleid wonen)

Soms kost het omgaan met je klachten zoveel moeite dat thuis wonen niet meer gaat. Eleos begrijpt dat en wil jou graag helpen. We bieden je een plek bij de Sandeling, een begeleide woonvorm in Hendrik-Ido-Ambacht. Hier worstel je niet meer alleen, maar komt er iemand naast je staan. Zo krijg je weer grip op je leven.

De Sandeling biedt plaats aan 38 mensen die (tijdelijk) niet zelfstandig kunnen wonen. Per woning of appartement wonen er twee tot acht mensen. Er zijn ook twee dependances. Bij de Sandeling kun je overdag en ‘s nachts terecht bij een begeleider van Eleos. Samen met jouw persoonlijke begeleider stel je doelen en wensen op waarbij jij je prettig voelt. Stap voor stap werken we samen naar het einddoel toe.

Samen met de andere bewoners van de Sandeling ben je verantwoordelijk voor het woonklimaat en de huishoudelijke taken. Bij Eleos vinden we het ook belangrijk dat je weer deelneemt aan de maatschappij. Dit kan betaald werk zijn, maar ook een opleiding of vrijwilligerswerk. Wij helpen jou hierbij.

Bij Eleos werken we vanuit de overtuiging dat geloof en psychisch functioneren onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. We bieden daarom zorg vanuit dit geloof. Je merkt dit aan hoe we met elkaar omgaan, in de gesprekken, het samen bidden en het samen Bijbellezen. De locaties van de Sandeling hebben een reformatorische identiteit: er is een kledingcode en geen televisie. Wij verwachten dan ook van jou dat je de reformatorische identiteit onderschrijft.

Wanneer je alleen een steuntje in de rug nodig hebt, is het ook mogelijk om thuis begeleiding te krijgen.

Praktische info

aanmelden
Mocht je willen kiezen voor begeleid wonen bij de Sandeling, dan maken we graag kennis met je. Je kunt dan ervaren wat begeleid wonen precies is en we bespreken in alle rust de eventuele vervolgstappen met je. Dit zijn de vier stappen die we nemen voordat je bij de Sandeling gaat wonen.

1. kennismakingsgesprek
Neem contact op met de Sandeling voor een kennismakingsbezoek. Je krijgt tijdens deze kennismaking een beeld van de woning, de begeleiding en je medebewoners.

2. beschikking gemeente of zorgkantoor
Om voor begeleid wonen in aanmerking te komen, heb je afhankelijk van je indicatie een beschikking van de gemeente of zorgkantoor nodig. Bij iedere gemeente werkt de aanvraag van een beschikking op een andere manier. Het Wmo-loket van de gemeente heeft meer informatie over dit traject. Voor begeleiding via de Wlz heb je een beschikking nodig van het Zorgkantoor in jouw regio. Als je het fijn vindt, kunnen wij je helpen om een beschikking aan te vragen bij de gemeente of het zorgkantoor.

3. intakegesprek
Na een kennismakingsbezoek kun je een intake afspreken. Hierin onderzoeken we samen met jou waar je naartoe wilt en wat je daar voor nodig hebt. Na de intake besluiten we of we bij de Sandeling de gevraagde zorg kunnen bieden.

4. begeleidingsovereenkomst
Wanneer je bij de Sandeling komt wonen, sluiten we een woon- en begeleidingsovereenkomst met je. Hierin staan de algemene afspraken die jij met Eleos maakt. Als zowel jouw persoonlijk begeleider als jijzelf een handtekening hebben gezet, is de overeenkomst van kracht en beginnen we samen aan je herstel te werken.

meer weten?
Meer weten over de kosten, cliëntenraad, jouw rechten en plichten? Al deze informatie vind je hier.

Faciliteiten

De Sandeling is gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht, vlakbij een natuurpark. Dit is een fijne plek om tot jezelf te komen en te werken aan je herstel. In de omgeving zijn veel recreatiemogelijkheden, zoals een cultureel centrum en een sportpark.

Wanneer je in de Sandeling verblijft heb je je eigen slaapkamer of studio met keukenblok. De woonkamer, keuken, toiletten en douchen zijn voor gemeenschappelijk gebruik. Sommige kamers hebben een eigen badkamer. Alle kamers van de Sandeling verschillen in grootte. Je zorgt zelf voor de inrichting en mag dus zelf bepalen hoe je slaapkamer eruit komt te zien. Je kunt de telefoon- en internetaansluiting gebruiken tegen een kleine vergoeding.

Je bent vrij om bezoek te ontvangen in je slaapkamer. In overleg is het ook mogelijk om een klein huisdier te houden.

Openingstijden en spreekuren