de Brug (begeleid wonen)

Kost het omgaan met je klachten zoveel moeite dat je tijdelijk niet meer zelfstandig kunt wonen? Weet dan dat Eleos er voor je is. We bieden je de mogelijkheid om bij de Brug te wonen, een begeleide woonvorm in Ede. Hier worstel je niet meer alleen, maar komt er iemand naast je staan.

Bij de Brug bieden wij plaats aan negentien mensen die (tijdelijk) niet zelfstandig kunnen wonen. Je kunt hier overdag en ’s nachts terecht bij een begeleider van Eleos. Samen met jouw persoonlijke begeleider stel je doelen en wensen op waarbij jij je prettig voelt. Stap voor stap werken we samen naar het einddoel toe.

Wanneer je bij de Brug verblijft, ben je samen met de andere bewoners verantwoordelijk voor het woonklimaat. We zorgen er samen voor dat we op een goede manier met elkaar omgaan en dat de huishoudelijke taken worden verdeeld. Ook vinden we het belangrijk dat je jouw dagen weer vult met dingen waar jij gelukkig van wordt. Dit kan betaald werk zijn, maar ook een opleiding of vrijwilligerswerk. Rondom de Brug zijn er volop mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen.

Bij Eleos werken we vanuit de overtuiging dat geloof en psychisch functioneren onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. We bieden daarom zorg vanuit dit geloof. De Brug heeft een gereformeerde identiteit. Je merkt dit aan hoe we met elkaar omgaan, in de gesprekken, het samen bidden en het samen Bijbellezen. Veel bewoners gaan op zondag samen naar de kerk.

Wanneer je alleen een steuntje in de rug nodig hebt, is het ook mogelijk om thuis begeleiding te krijgen.

Praktische info

Zou je willen komen wonen bij de Brug? Dan maken we graag kennis met je. We vertellen je graag wat begeleid wonen precies is en bespreken de eventuele vervolgstappen met je. Het proces ziet er als volgt uit:

  • Controleer of jouw gemeente afspraken heeft met Eleos over begeleid wonen. Je hebt voor begeleid wonen namelijk een beschikking Bij iedere gemeente werkt de aanvraag van een beschikking op een andere manier. Het Wmo-loket van de gemeente heeft meer informatie over dit traject. Je kunt dit ook tijdens het kennismakingsgesprek bij de woning bespreken.
  • We maken kennis met je tijdens een kennismakingsbezoek. Je kunt ons bellen voor een afspraak (op 088-892 01 52). Tijdens de kennismaking krijg je een beter beeld van de woning en leer je alvast wat begeleiders en medebewoners kennen. Als je denkt dat De Brug een goede match is, neem dan contact op om een intakegesprek te plannen.
  • Als je de beschikking hebt, plannen we een intakegesprek. In dit gesprek bespreken we met jou wat je doelen zijn en wat je nodig hebt om die doelen te bereiken. Na de intake bespreken we met ons team of de Brug de juiste plek voor jou is.
  • Als je inderdaad bij ons kunt komen wonen, word je gekoppeld aan een persoonlijk begeleider. Samen met die persoonlijk begeleider maak je een begeleidingsovereenkomst. Hierin staan de algemene afspraken die jij met Eleos maakt. Jijzelf en je persoonlijk begeleider zetten een handtekening onder deze overeenkomst. Als dat is gebeurd, beginnen we samen aan je herstel te werken.

Faciliteiten

De Brug is gevestigd in Ede: een stad dichtbij de Hoge Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug. Een fijne plek om tot jezelf te komen en te werken aan je herstel. Bovendien fiets je binnen vijf minuten naar het stadscentrum van Ede.

Wanneer je bij de Brug verblijft, heb je je eigen slaapkamer, douche en toilet. De kamer is gestoffeerd. Je moet zelf voor de inrichting zorgen en mag dus zelf bepalen hoe je kamer eruit komt te zien. De woonkamer en keuken zijn voor gemeenschappelijk gebruik. Iedere slaapkamer heeft een telefoon- en internetaansluiting. Het is mogelijk om een huisdier te houden en bezoek te ontvangen op je eigen slaapkamer als de andere bewoners hier geen problemen mee hebben.

Als je een time-out nodig hebt, maar niet voor een langere periode in de Brug wilt verblijven, bieden wij ook logeerplaatsen. Je kunt een aaneengesloten periode van maximaal een week meedraaien met de bewoners en krijgt begeleiding. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Openingstijden en spreekuren