Angstbehandeling

Dit is ons aanbod bij angstbehandeling

Klinische opname

Duur: gemiddeld 5 weken. Er vindt elke 3 weken een evaluatie plaats waar wordt bepaald of de opname wordt voortgezet.

Doelgroep: Patiënten met ernstige psychiatrische klachten en problemen vanuit een angststoornis waarbij een opname noodzakelijk is.

Uitleg: Het behandelprogramma is gericht op angst met onderdelen als: beeldende therapie, cognitieve therapie, tuintherapie, muziek therapie, psychomotore therapie. Er is de mogelijkheid tot farmacotherapie en systeemgesprekken.

Deeltijdbehandeling Angst

Duur: 2 dagen per week (maandag en donderdag), 6 maanden.

Doelgroep: 
Bij onvoldoende herstel bij reguliere ambulante behandelingen. Patiënten zijn als gevolg van een (ernstige) angststoornis, voor langere periode vastgelopen op meerdere gebieden zoals werk, opleiding, relaties, geloof en vrijetijdsbesteding. Voor het intensiveren van de angstbehandeling, bijvoorbeeld voor het doorbreken van vermijding. Ook mensen die door hun angstproblematiek onvoldoende aan hun persoonlijkheidsproblematiek kunnen werken kunnen terecht bij de Deeltijdbehandeling Angst.

Uitleg: Deeltijdbehandeling Angst is een groepsbehandeling. Met behandelonderdelen als: exposure, cognitieve therapie, muziek therapie, beeldende therapie en systeemgesprekken.

Voor verwijzing maak je gebruik van Zorgdomein

Heb je geen toegang tot Zorgdomein? Gebruik dan het aanmeldformulier.