Toegankelijkheidsverklaring

Toegankelijkheidsverklaring

Het online inwinnen van informatie of het gebruik maken van een app klinkt vanzelfsprekend. Maar wat als dat het niet zo is, door bijvoorbeeld een beperking? Voor blinden of slechtzienden, doven of slechthorenden of mensen met een zintuiglijke of motorische handicap, is dit de dagelijkse werkelijkheid. Ook laaggeletterden of mensen met dyslexie of kleurenblindheid, ondervinden iedere dag problemen online.

Wij onderstrepen het belang van online toegankelijkheid
Daarom moet iedereen gebruik kunnen maken van onze online informatie en dienstverlening. We streven ernaar om deze toegankelijk te maken en te houden. Ons uitgangspunt daarbij is het ‘Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid’.

De toegankelijkheidsverklaring geldt voor 

  • Onze webstie eleos.nl; Onze website benader je via diverse onderliggende links en websites.
  • De 2 online platformen voor cliënten waar Eleos gebruik van maakt. Dat zijn:
    • Minddistrict– leverancier van het cliëntportaal van Eleos;
    • Minddistrict– leverancier van e-health modules die door ons worden ingezet tijdens de behandeling van cliënten.

Wanneer je klikt op de namen van de leveranciers kom je direct op de toegankelijkheidsverklaringen van deze platformen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor deze verklaringen, maar sporen wel onze leveranciers aan om hier voldoende aandacht aan te besteden.

Dit doen wij aan verbeteringen
www.eleos.nl updaten we regelmatig. In die updates proberen we stapsgewijs de aandachtspunten uit het Besluit digitale toegankelijkheid mee te nemen. Als het goed is wordt het dus steeds een stapje beter.

Deel je tips en feedback voor een betere toegankelijkheid
Dat kan door het sturen van een e-mail naar communicatie@eleos.nl We zijn er ons van bewust dat we nog een aantal belangrijke verbeteringen moeten doorvoeren om goed toegankelijk te zijn voor mensen met beperkingen. Wil je meer weten over digitale toegankelijkheid? Kijk dan op de website van DigiToegankelijk.