Medicatie afbouw

Veel mensen krijgen medicijnen voorgeschreven zoals antidepressiva, antipsychotica, stemmingsstabilisatoren en slaap- en kalmeringsmiddelen. We noemen deze medicijnen ook wel psychofarmaca. Veel van deze medicijnen hebben bijwerkingen. Soms is de combinatie van meerdere soorten ook schadelijk. Of je wordt er afhankelijk van, je kunt niet meer zonder.

Je kunt medicatiegebruik afbouwen

Dat houdt niet automatisch in dat je helemaal stopt met de medicijnen. Je kijkt samen met de huisarts of ggz-hulpverlener naar de laagst werkende dosering. Soms lukt het niet om medicatie af te bouwen. Je bent bang voor een terugval of crisis en je stopt de afbouwpoging.

Een opname op ‘de fontein’ kan helpen bij de afbouw

Dat kan wanneer je ernstige afbouwklachten ervaart. Ben je bekend met angst, dwang, depressie, psychose en/of manie? In 4 tot 8 weken helpen we jou de medicijnen af te bouwen. Wanneer dat niet mogelijk is kijken we naar een medicijn met minder bijwerkingen.

De afbouw wordt begeleid door een ggz-arts

De behandeling bestaat verder uit modules zoals psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie voor de terugvalpreventie en vaktherapie.

Neem contact met ons op voor aanmelding en vragen

Je kunt ons bellen op telefoonnummer 088-892 02 60. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Of stuur ons een e-mail aanmeldingen.defontein@eleos.nl. We helpen je graag op weg naar herstel.