Zelfhulpmodule: ‘beter slapen’

In deze module krijg je informatie over wat slapen is en wat je kan helpen om je slaapproblemen aan te pakken. De dag en de nacht zijn je als mens door God gegeven en geven je de kans om uit te rusten en om elke dag weer opnieuw te beginnen. Dit ritme is een onderdeel van de schepping (Gen.1:16). Wanneer je dit ritme kwijt bent en worstelt met slaapproblemen, kun je tegen de nachten op gaan zien. Om te werken aan een goede nachtrust ga je onderzoeken hoe jouw nachtrust eruit ziet.

Doel van de zelfhulpmodule

Door deze module weet je wat slaap is, hoe slaapproblemen kunnen ontstaan, hoe jouw nachtrust eruit ziet en wat je kan doen om beter te slapen.

Om te werken aan een goede nachtrust ga je onderzoeken hoe jouw nachtrust eruit ziet.  Dit kan je namelijk inzicht geven in waar jouw slaapproblemen precies vandaan komen en in wat jou kan helpen om beter te slapen. De online module bestaat uit drie onderwerpen: 

1. Wat is slaap?

Slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wanneer je last hebt van slaapproblemen is het goed om je te verdiepen in wat slaap is. In dit hoofdstuk krijg je daarom informatie over slaap en de gevolgen van slaapproblemen. Ook onderzoek je wat je hiervan bij jezelf herkent.

2. Jouw nachtrust

3. Beter slapen