Zelfhulpmodule: ‘balans in je werk’

Omdat werk voor veel mensen een belangrijke plek in het dagelijks leven heeft, kan werkstress je flink uit balans brengen. Het hervinden van een balans tussen werken en rusten is dan heel belangrijk. In de Bijbel wordt al vanaf het eerste boek gesproken over de rustdag die je is gegeven, de dag van God.  Het is alleen niet altijd even makkelijk om te rusten en in balans te blijven, wanneer situaties op je werk veel energie opeisen.  In deze module leer je hoe je om kunt gaan met stress en kunt zorgen voor balans tussen werken en ontspanning.

Het doel van de zelfhulpmodule

Door de module heb je inzicht in je eigen werksituatie en wat daarin stress veroorzaakt. Ook weet je wat je kan doen in het omgaan en voorkomen van stress.

In deze module krijg je informatie over hoe je om kunt gaan met stress en kunt zorgen voor balans tussen werken en ontspanning. De online module bestaat uit drie onderwerpen: 

1. Stress op je werk

Ieder mens ervaart spanning in zijn leven. Deze spanning kan leiden tot stress. Wanneer situaties op je werk voor stress zorgen, kan worden gesproken van werkstress. In dit hoofdstuk krijg je informatie over wat spanning en stress met elkaar te maken hebben en hoe stress kan ontstaan.

2. Stress bij jou