Zelfhulpmodule: ‘angst overwinnen’

Je kunt van verschillende dingen of situaties angstig worden. Je bent bijvoorbeeld bang voor bepaalde dieren, durft niet in het donker naar buiten, je houdt niet van kleine ruimtes, drukke plaatsen of rijden over bruggen. Vaak is de angst niet helemaal reëel en vormt dat waar je bang voor bent niet zo’n groot gevaar als dat je denkt. Als de angst je gaat belemmeren in je dagelijks leven, is het goed om te onderzoeken hoe je met deze angst om kunt leren gaan. Het volgen van deze online module kan je helpen om je angst te overwinnen.

Doel van de zelfhulpmodule

Door de module leer je weet je wat angst is, hoe angst ontstaat en hoe het tot uiting kan komen. Je bent je bewust van de relatie tussen je gedachten en je gevoelens en weet wat je kunt doen om je weer goed te voelen.

Deze module is geschreven om je verder te helpen bij je angstklachten. Je krijgt onder andere informatie over wat angst is, hoe dit kan ontstaan en wat je kan doen om minder last van je angst te hebben. De online module bestaat uit drie onderwerpen: 

1. Wat is angst?

2. Je gedachten veranderen.

3. Voel je weer goed.