Zelfhulpmodule: ‘anders omgaan met je zorgen’

Er zijn veel onzekerheden in deze tijd. Het is goed mogelijk dat je piekert over allerlei zaken die voor je gevoel ineens op losse schroeven staan. Dat kan heel vervelend voelen.

Doel van de zelfhulpmodule

In deze module onderzoek jij naar wat jij kunt doen om minder last te hebben van onzekerheden. Een kenmerk van onzekerheden is dat je er geen invloed op hebt. De onzekerheden veranderen dan ook waarschijnlijk niet op korte termijn. Daarom leer je in deze module kijken naar dat waar je wel invloed op hebt. En naar wat jou helpt om minder last te hebben van de dingen waar je over piekert. Zodat je meer rust krijgt over de zorgen die je hebt. En dat je het gevoel hebt meer grip te hebben over de piekergedachten.

Je krijgt informatie over wat onzekerheden zijn. Wat het verschil is tussen gedachten en gevoelens. Hoe die elkaar beïnvloeden. En wat je kunt doen om minder last van het piekeren over deze onzekerheden te hebben.

De online module gaat in op 4 onzekerheden

Financiën, De onrust die er is in de wereld, Het klimaat en Gezondheid.

Je kiest zelf welke onzekerheid of onzekerheden je wilt doornemen. Bij die onzekerheid ga je vervolgens aan de slag met de piekergedachten die jij kunt hebben over deze onzekerheid. Het oplossen van de problemen kunnen we niet. Waar je wel mee aan de slag gaat, zijn de piekergedachten die jij hierover hebt. Daar heb jij namelijk wél invloed op! Je krijgt bij elke onzekerheid informatie over hoe je evenwichtige gedachtes tegenover je piekergedachten kunt zetten. En je leest ook tips die je helpen om ook praktisch aan de slag te gaan.