Welke maatregelen neemt Eleos tegen het coronavirus?

Wij vinden veiligheid belangrijk, zowel voor onze cliënten als voor onze medewerkers. Vanwege het coronavirus nemen we een aantal maatregelen. Het nieuws hieronder wordt regelmatig geüpdatet. Houd deze pagina daarom in de gaten.

We gaan weer meer face to face-contact toestaan

De afgelopen periode hebben we vooral gewerkt via videobellen. In principe blijven we voorlopig videobellen. Vanaf 18 mei stellen we onze behandellocaties gedeeltelijk weer meer open voor face to face-afspraken. Dit doen we stapsgewijs, om te voorkomen dat er teveel personen tegelijk op de locatie zijn. Op onze behandellocaties hebben we voldoende veiligheidsmaatregelen getroffen om je veilig en op gepaste afstand te ontvangen. In principe blijf je dus videobellen met je behandelaar. Als dat anders wordt, neemt je behandelaar contact met je op. Je leest meer over videobellen op deze pagina.

Bezoekers op ‘de fontein’ alleen op afspraak

We ontvangen bezoekers op behandelcentrum ‘de fontein’ in Bosch en Duin alleen op afspraak. Je kunt bellen met de receptie op 088-892 02 60.

Sommige locaties voor begeleid wonen ontvangen geen bezoek meer

Wil je langskomen op een van onze locaties voor begeleid wonen? Daarvoor gelden de volgende maatregelen:

 • Neem altijd eerst even contact op met de betreffende locatie. Het kan verschillen per locatie of er bezoek ontvangen mag worden.
 • Heb je gezondheidsklachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Bezoek dan niet onze locaties voor begeleid wonen.
 • Onze cliënten mogen maximaal 2 bezoekers per dag ontvangen. Deze bezoekers hebben geen gezondheidsklachten en zij mogen in de afgelopen 2 weken niet in contact zijn geweest met corona besmette mensen of in de risicogebieden zijn geweest.
 • Bij binnenkomst vragen wij je om je handen te ontsmetten met de handgel die klaarstaat.

Voorzorgsmaatregelen bij afspraken

Heb je binnenkort een afspraak met een medewerker van Eleos? Dan vragen we je om rekening te houden met de volgende zaken:

 • Heb je gezondheidsklachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Neem dan telefonisch contact op met Eleos. We zetten dan jouw afspraak om in een (video)belafspraak.
 • Ben je onlangs in een risicogebied geweest en heb je gezondheidsklachten? Neem dan contact op met je huisarts en neem telefonisch contact op met Eleos. Kom in geen geval naar een van onze locaties toe.
 • Als je in de afgelopen dagen in contact bent geweest met iemand die wordt getest op het coronavirus, kom dan niet bij Eleos tot de uitslag van de test negatief blijkt.
 • We geven je bij bezoek geen handdruk meer.

Houd je aan de volgende hygiënemaatregelen:

 • Was regelmatig je handen
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren (zak)doekjes om je neus te snuiten of je handen aan af te drogen
 • Geef geen hand meer

Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 1 juni.

Bekijk de meest actuele informatie op de website van het RIVM.