1 oktober 2021

Vijf christelijke zorgaanbieders slaan de handen ineen tegen eenzaamheid

In de afgelopen maanden hebben Eleos en vier andere christelijke zorgaanbieders de handen ineen geslagen tegen eenzaamheid. Wij geloven dat iedereen gezien moet worden. Juist als christelijke organisaties is het tijd om daar in de week tegen eenzaamheid, maar ook de rest van het jaar in actie voor te komen. Met elkaar hebben we een video gemaakt die oproept om naar de ander om te zien.

Waar geloven wij in

Je weet het niet altijd van elkaar. Je kunt het niet zien aan de buitenkant als iemand zich eenzaam voelt, maar 40% van de Nederlanders voelt zich wel eens eenzaam. Juist wanneer sociale contacten beperkt zijn wordt dit nog duidelijker. Bijvoorbeeld wanneer je contacten zijn verwaterd in de coronaperiode, of wanneer je depressieve klachten krijgt en contact met anderen moeilijker verloopt. Het kan ook zijn dat je geïsoleerd raakt omdat je je schaamt voor een verslaving of omdat je in je leven met een beperking ondersteuning nodig hebt. Wij zijn er voor je en komen naast je staan.

Samen zijn wij christelijke zorg

Wij geloven in christelijke zorg. Wij zijn er voor mensen wanneer er extra hulp nodig is. Als christelijke zorgorganisaties slaan we de handen ineen tegen eenzaamheid en helpen we graag verder. We vinden het belangrijk dat iedereen gezien wordt en dat merk je aan de manier waarop we met elkaar omgaan. Iedereen is de moeite waard en daarom staat bij ons de mens centraal.

Meer informatie: www.samenchristelijkezorg.nl

De vijf initiatiefnemers, Terwille, Dit Koningskind, Accolade Zorg, Eleos en Schouder aan Schouder, hebben de afgelopen maanden met elkaar nagedacht om in het noorden verschil te maken.

Ik ben dankbaar dat we als christelijke zorgverleners in Noord-Nederland samenwerken. Samen helpen we onze cliënten en elkaar om goede zorg vanuit identiteit vorm te geven.” aldus Arjan van Ommeren, regiodirecteur Noord Eleos