Studiedag ‘Autisme thuis’ op 4 april in Gorinchem

Het Platform Autisme in de kerk organiseert op zaterdag 4 april 2020 een studiedag voor (jong)volwassenen met autisme en hun gezinsleden. Je bent van harte welkom om mee te doen!

Als autisme een rol speelt in je eigen leven of dat van gezinsleden, weet je als geen ander welke moeiten en zorgen er kunnen zijn. Moeiten die kunnen leiden tot eenzaamheid en onbegrip. Waar haal je dan je kracht vandaan en hoe kun je samen werken aan een thuis voor iedereen? 

Studiedag

Tijdens de studiedag zal gz-psycholoog Bernadette van Rossum het thema ‘Autisme thuis’ uitdiepen. In haar lezing geeft zij praktische handvatten over het herstel en in stand houden van positieve gezinsrelaties. Hoe kun je de kracht van het gezin gebruiken om iedereen een thuis te bieden? Op wie kun je een beroep doen, binnen of buiten de kerk? Welke rol heeft het geloof?

Aansluitend is er een interview met ervaringsdeskundigen. De ochtend wordt afgesloten met een forumbespreking, waaraan Bernadette van Rossum, de ervaringsdeskundigen en een predikant deelnemen. Na de lunch zijn er diverse interactieve workshops met thema’s als (godsdienstige) opvoeding, vriendschappen, relaties en huwelijk, seksualiteit, opgroeien als kind van een ouder met autisme, vrije tijd en pastoraat.

Praktische informatie

Voor wie: Jongvolwassenen (16+) en volwassenen met autisme en hun gezinsleden

Datum: Zaterdag 4 april 2020

Tijd: 09.30 – 15.45 uur

Locatie: Gomarus Scholengemeenschap, Hoefslag 11 te Gorinchem

Kosten: €25,- p.p. (inclusief lunch)

Aanmelden: https://opwegmetdeander.nl/studiedag-autisme-thuis/

Informatie: 030-2363788 / info@ditkoningskind.nl

Platform ‘Autisme in de kerk’ wordt gevormd door dit Koningskind, Helpende Handen, Kennisinstituut christelijke ggz (Kicg) en Op weg met de ander.