Eleos benoemt nieuwe bestuurder

Eleos, specialist in christelijke ggz, heeft per 1 januari 2018 Abwin Luteijn aangetrokken als nieuwe bestuurder.

Abwin Luteijn is 15 jaar directeur van Pro Life zorgverzekeringen, de verzekeraar die christelijke zorg faciliteert. Hij laat na die periode een gezonde, groeiende organisatie achter. Abwin Luteijn over zijn keuze: “Ik heb de afgelopen 15 jaar met ontzettend veel plezier bijgedragen aan Pro Life. Ik kijk terug op een mooie periode en ben dankbaar voor alles wat is bereikt binnen Pro Life en de christelijke zorg. Ik heb in de volle breedte mogen kennismaken met christelijke zorginstellingen. Binnen dit gebied heb ik een speciale liefde gekregen voor christelijke ggz, omdat daar geloof en zorgverlening elkaar misschien wel het meeste raken. Ik vind het bijzonder dat ik in mijn nieuwe functie als bestuurder bij Eleos hier verder invulling aan mag geven en nog nauwer betrokken mag zijn bij christelijke zorg, om zo het verschil te maken in het leven van mensen.”

Elbert Dijkgraaf, voorzitter van de raad van toezicht, is ervan overtuigd dat Eleos met de heer Luteijn een ondernemende en innovatieve bestuurder heeft aangesteld. Eleos staat voor de uitdaging om de komende jaren haar kwaliteit en identiteit verder uit te bouwen in een context, waarin er veel druk op de financiering staat, lokale netwerken worden gevormd en de relatie met kerken steeds belangrijker wordt. Hij heeft er alle vertrouwen in dat Abwin Luteijn deze uitdagingen goed gaat oppakken.

Eleos, de landelijk werkende christelijke ggz-organisatie, biedt behandeling en begeleiding bij psychisch (dis)functioneren. Eleos heeft 240 plaatsen voor cliënten die intensieve woonbegeleiding nodig hebben en beschikt over opnamemogelijkheden in haar kliniek. Er werken ongeveer 700 mensen. Abwin Luteijn volgt Gijsbert Buijs op, die als interim-bestuurder Eleos leidde in een moeilijke transitiefase. Eleos is financieel weer gezond, onderneemt tal van innovatieve projecten en verzorgt veel lezingen, publicaties en leergangen over christelijke ggz.