15 mei 2018

Kees van der Staaij opent deeltijdbehandeling voor thuiszitters

Ede - Op woensdag 6 juni opent de deeltijdbehandeling jeugd in Ede officieel haar deuren. Tweede Kamerlid van de SGP, Kees van der Staaij, zal de officiële opening verrichten. Naast een korte lezing en meer informatie over de deeltijdbehandeling in combinatie met onderwijs, is er ook een forum met inhoudsdeskundigen.

In januari zijn Eleos en De Hoop in samenwerking met het Reformatorisch Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs (RefSVO) gestart met de deeltijdbehandeling. Jongeren die vanwege psychische problemen op school niet mee komen en kortere of langere tijd thuis zitten, kunnen bij de deeltijdbehandeling terecht. De vraag kwam in eerste instantie van scholen. Zij zagen dat sommige jongeren langere tijd niet op school verschenen en belang hadden bij een combinatie van onderwijs en behandeling. De deeltijdbehandeling biedt de jongeren een gestructureerd programma, waarbij ze schoolwerk doen van de school van herkomst. Daarnaast ontvangen ze hier een intensieve vorm van behandeling.

Nu de eerste jongeren weer zijn uitgestroomd en de aanmeldingen blijven binnenlopen, is het tijd voor een officiële opening van de deeltijdbehandeling. Deze opening vindt plaats op woensdag 6 juni vanaf 13.30 uur op de behandellocatie van Eleos in Ede. Tweede Kamerlid Kees van der Staaij (SGP) zal na een korte lezing de openingshandeling verrichten. Tijdens de opening wordt ook de nieuwe naam van de deeltijdbehandeling gepresenteerd. Deze is door de jongeren zelf verzonnen. Ook een forum met hulpverleners en onderwijspersoneel van de deeltijdbehandeling staat op het programma. De opening wordt afgesloten met een korte rondleiding op de locatie en een hapje en drankje. U bent welkom om bij de opening aanwezig te zijn. Meld u zich dan wel even aan via deeltijdede@eleos.nl?

De deeltijdbehandeling in combinatie met onderwijs wordt gegeven in de behandellocatie van Eleos in Ede aan de Pascalstraat 9.