Join Us en Eleos doorbreken eenzaamheid voor jongeren in Rivierenland

Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat jongeren vrienden hebben. Ze zijn immers de hele dag omringd door leeftijdsgenoten. Toch is er een grote groep jongeren in Nederland die zichzelf eenzaam voelt.

Stichting Join us, een initiatief waar Eleos aan mee werkt, helpt jongeren die zich eenzaam voelen. Tweewekelijks ontmoeten de jongeren elkaar op een leuke plek binnen hun eigen gemeente. Samen doen ze allerlei activiteiten die de deelnemers zelf bepalen en organiseren. Een belangrijk uitgangspunt voor de bijeenkomsten is samen plezier maken. Vanuit daar gaan de jongeren aan de slag met verschillende sociale uitdagingen. Jongeren bepalen zelf aan welke doelen ze werken. 

Voor wie is Join us?
Alle jongeren in regio Rivierenland tussen de 12 en 25 jaar die zich alleen voelen en daar verandering in willen brengen zijn welkom. Ze kunnen gratis en vrijblijvend deelnemen, zodat ze bij gevoelens van eenzaamheid direct aan kunnen sluiten.

Aanmelden
Er is geen zorgindicatie nodig om deel te mogen nemen aan Join us. Het is van belang dat de betreffende jongere zelf gemotiveerd is om mee te doen en over het vermogen beschikt om sociaal redzaam te worden. Jongeren kunnen zichzelf via www.join-us.nu aanmelden.

Meer weten?
Wil je meer informatie voordat je je aanmeldt? Download de brochure hier.