Brussenmiddag 10 november in Opheusden: ‘Ik ben er ook nog!’

Weet jij wat een brus is? Je bent een brus als je een broer of zus hebt die psychische problemen heeft of een beperking. Je broer(tje) of zus(je) heeft misschien wel veel aandacht van je ouders nodig. Dat kan voor jou best lastig zijn.

Daarom organiseren we de brussenmiddag, die dag sta jij in het middelpunt. Er komen meer brussen. Zij weten, net als jij, hoe lastig het soms is als er voor je broer andere regels gelden dan voor jou. En ze snappen dat je boos bent als je zusje in de kerk zo gek doet, dat iedereen naar jullie kijkt. Misschien maak je je wel eens zorgen over hoe het thuis gaat. Hier kun je met de andere brussen of een hulpverlener over praten, als je dat wilt.

Natuurlijk gaan we op 10 november niet alleen maar praten, maar vooral ook leuke en sportieve dingen doen. Samen met buurtsportcoach Gerbert van Bemmel hebben we een speciaal brussenprogramma bedacht. Je krijgt tips en oefent hoe je als brus voor jezelf kunt opkomen, ook als je thuis misschien minder aandacht krijgt dan je broer of zus. Je ouders zijn ook welkom. Voor hen is er een ouderprogramma.

Aanmelden? Stuur een mailtje naar brussendagopheusden@eleos.nl. Ook als je nog vragen hebt kun je naar dit mailadres mailen of bellen naar 088-892 18 61.

Wanneer?

D.V. Zaterdag 10 november 2018, van 13.30-16.30 uur

Waar?
De Biezenwei, Fazantstraat 30, Opheusden

Voor wie?
Voor iedereen die een broer of zus heeft met

  • psychische problemen (bijvoorbeeld adhd of autisme);
  • een verstandelijke, lichamelijke, zintuiglijke beperking.

Kosten?
Gratis voor brussen uit de gemeente Neder-Betuwe. Woon je ergens anders, dan kost de middag € 5,- (max. € 15,- per gezin als er meer brussen uit één gezin komen). Zijn de kosten een bezwaar? Stuur dan een mail naar brussendagopheusden@eleos.nl.

Bekijk hier de flyer.