Bewoners Regenboogh starten Werkplek Vlijt

Een zinvolle dagbesteding voor bewoners. Jantje Spiker en Henny van den Bor, beiden sociaal werker ggz bij locatie Regenboogh in Ermelo, zagen hiervan steeds meer het belang. Een dagbesteding zorgt voor een gezonde prikkel om de dag aan te gaan en verhoogt het zelfbeeld van bewoners. Toch is de stap naar een externe dagbesteding vaak te groot en een interne dagbesteding zorgt vaak voor weinig motivatie bij de bewoners. Hoe zorg je dan voor een zinvolle dagbesteding? Jantje en Henny kwamen met het initiatief voor Werkplek Vlijt. Zij krijgen de ruimte om dit in een pilot vorm te geven om aan te kunnen tonen dat het daadwerkelijk een toevoeging is.

Samen met bewoners is er een interne dagbesteding buitenshuis opgezet.

Geen traditionele dagbesteding maar een echt ‘bedrijf’. Regenboogh gaat de markt op onder de naam ‘Werkplek Vlijt’. “De werkplek is nu nog alleen bedoeld voor de bewoners van Regenboogh. We hebben er bewust voor gekozen om de werkplek buitenshuis plaats te laten vinden. Hierdoor worden de bewoners gestimuleerd om daadwerkelijk de deur uit te gaan om te werken. Dit geeft hun zelfvertrouwen een boost.”

Bij Werkplek Vlijt kun je terecht voor verschillende handgemaakte producten.

Met veel aandacht en plezier is een divers assortiment samengesteld. Van brievenbuspakketjes met verschillende thema’s tot vogelhuisjes, kaarten en kaarthouders én gebak.

Werkplek Vlijt draait om (zinvolle) dagbesteding.
Het is geen winstgevend bedrijf, maar de producten worden wel met winst verkocht. De opbrengst hiervan gaat in de Vlijt-pot. Dit om de gemaakte kosten, zoals huur, materiaal en medewerkers, te dekken én te sparen voor nieuwe apparatuur.

De bewoners van de Regenboogh beschrijven Vlijt als volgt:

Bij Werkplek Vlijt, werken onze medewerkers met

eigen kwaliteit en vlijt aan producten van deze tijd.

Een zinvol doel van de dag en gezellig samen aan de slag,

geeft onze dag weer een lach.

Ieder met zijn eigen talent, geeft onze producten

een mooi accent.

Wij worden blij van de producten voor jou,

we hopen dat jullie blij worden van ons.

Benieuwd naar de producten van Werkplek Vlijt? Kijk op Facebook en Instagram of bekijk onze folder voor een impressie en plaats direct je bestelling!