19 mei: Brussenmiddag Neder-Betuwe

Op zaterdag 19 mei organiseren we een middag speciaal voor brussen. Weet jij wat brussen zijn? Je bent een brus als je een broer of zus hebt die psychische problemen heeft, of een lichamelijke, verstandelijk of zintuigelijke beperking. Als je brus bent, ziet je leven er misschien anders uit dan het leven van je vrienden. Jouw broer of zus heeft namelijk wat meer aandacht nodig.

Tijdens deze brussenmiddag sta jij in het middelpunt. Misschien heb je vragen of zorgen over je broer of zus. Daar kun je met anderen over praten of advies vragen aan een hulpverlener. Er is ook een volwassen brus op de brussenmiddag. Die vertelt hoe het thuis voor haar was en hoe het nu gaat.

Maar we gaan vooral ontspannen en sportief bezig. Gerbert van Bemmel, de buursportcoach, heeft een mooi programma voor ons in elkaar gezet. Kom je ook?

Bekijk hier de flyer voor de Brussenmiddag!

Programma

13.30 – 13.50 uur: Opening en kennismaking o.l.v. Nella van Dijke

13.50 – 14.05 uur: Een volwassen brus vertelt hoe het thuis was, hoe het nu gaat en wat haar heeft geholpen

14.05 – 15.00 uur: Spelprogramma gericht op bevorderen van assertiviteit/weerbaarheid o.l.v. buurtsportcoach Gerbert van Bemmel

15.00 – 15.20 uur: Pauze

15.20 – 16.10 uur: Sportief programma met als doel oefenen van vertrouwen en samenwerking o.l.v. buurtsportcoach Gerbert van Bemmel

16.10 – 16.30 uur:  Uitblazen, eventueel contactgegevens uitwisselen, afsluiting

Datum: Zaterdag 19 mei 2018, van 13.30-16.30 uur

Thema: Ik ben er ook nog!

Voor wie: Brussen van 12 tot 16 jaar

Locatie: De Biezenwei, Fazantstraat 30, Opheusden

Kosten: gratis voor jongeren uit de gemeente Neder-Betuwe. Als je ergens anders woont ben je ook van harte welkom. Dan kost de dag 5 euro per persoon, en maximaal 15 euro per gezin. Als kosten een probleem zijn, stuur dan een mail naar brussendagopheusden@eleos.nl.

Aanmelden: stuur een mail naar brussendagopheusden@eleos.nl om je aan te melden.

D.V. zaterdag 29 september organiseren we een brussenmiddag voor 8-12 jarigen en hun ouders, ook in Opheusden. Beide middagen worden georganiseerd vanuit het Preventieteam Neder-Betuwe door Eleos in samenwerking met de Samenwerking Christelijke Jeugdhulp.

Bekijk hier de flyer voor de Brussenmiddag!