Herstelgroep

Word jij op dit moment behandeld voor psychische klachten? Of heb je je behandeling afgerond, maar kun je nog wel wat steun gebruiken om je dagelijks leven weer vorm te geven? Bij Eleos kun je terecht in een herstelgroep. Hierin zet je samen met groepsgenoten stapjes in je herstel.

Herstel is iets anders dan genezen

Bij Eleos geloven we dat je psychische klachten niet hoeven te verdwijnen voordat jij een zinvol leven kunt leiden waarbij je goed in je vel zit. Het mooie van herstel is dat het een proces is dat steeds doorgaat. Of je nu grote of kleine stappen zet, het gaat erom dát je stappen zet. Soms betekent herstel dat je psychische problemen verdwijnen. Soms betekent herstel dat je leert leven met je psychische kwetsbaarheid.

Hoe werkt een herstelgroep?

Je komt acht keer bij elkaar. De eerste bijeenkomst maak je kennis met elkaar. Daarna volgen zes sessies rondom een thema. De thema’s variëren van leefstijl en balans, emoties, eigenwaarde en zelfwaardering tot je rol in de maatschappij en geloof en zingeving. De laatste bijeenkomst zorg je ervoor dat je het traject met de herstelgroep op een goede manier afsluit.

De herstelgroep wordt geleid door mensen zoals jij

Mensen met ervaring met psychische klachten. Zij zijn getraind om hun eigen ervaring te gebruiken om jou verder te helpen in je herstel. Er komt geen behandelaar of begeleider om de hoek kijken en er worden geen verslagen gemaakt van de bijeenkomsten. Het draait om het uitwisselen van ervaringen die bijdragen aan je herstel.

Is een herstelgroep iets voor jou?

Je bent welkom in een herstelgroep als je individueel wordt behandeld, maar ook als je therapie in een groep volgt of in een beschermde woonvorm woont. Als je nog wordt behandeld, adviseren we je om wel met je behandelaar af te stemmen dat je mee wilt doen aan een herstelgroep. Wat je over de herstelgroep deelt, is aan jou.

Waar en wanneer kun je meedoen?

Er zijn herstelgroepen in Dordrecht, Ede, Gouda, Groningen, Hoevelaken, Kesteren, Urk, Wierden en Zwolle.  Herstelgroepen starten in het voor- en najaar 2023 met een minimumaantal van zes deelnemers.

Informatiebijeenkomsten

Eerst eens kijken of het iets voor je is? Er worden geregeld informatiebijeenkomsten gehouden, zodat je kunt zien en horen of een herstelgroep geschikt is voor jou. Schrijf je daarom in voor een informatiebijeenkomst bij jou in de buurt. De ervaringsdeskundigen van Eleos helpen je graag verder!

Aanmeldformulier

Heb je interesse in een herstelgroep of informatiebijeenkomst? Je bent meer dan welkom! Wel willen we je vragen om het aanmeldformulier in te vullen. Dan kunnen wij rekening houden met de reservering van de locatie en het aantal personen.