CGT-groep

Wanneer angsten je leven beheersen en je een ernstige angst- of dwangstoornis hebt, kun je bij Eleos terecht. Op behandelcentrum ‘de fontein’ bieden we de CGT-groep aan. Dat doen we door cognitieve gedragstherapie (CGT).

Je gaat actief aan de slag met je angst of dwang

Tijdens de CGT-groep ga je de gedachten onderzoeken en uitdagen die van invloed zijn op de angst of dwang. Het kan zijn dat je situaties of activiteiten vermijdt door de angst. Je oefent met het aangaan van de angstige situaties en activiteiten. Zodat je ondanks de angst weer het dagelijks leven aan kunt.

Je werkt aan je persoonlijke doelen uit het behandelplan

Dit behandelplan met persoonlijke doelen stel je samen met ons op. Door individuele gesprekken met een behandelaar ontdekken we samen wat er met je aan de hand is. Je weet waar aan je kunt werken.

Dit is de praktische informatie over de CGT-groep

  • De CGT-groep vindt plaats in een groep van 8 personen; In een groepsbehandeling is er ruimte om elkaar tot steun te zijn. Of je houdt elkaar een spiegel voor. Je herkent bij anderen patronen die bij jezelf misschien ook spelen.
  • De CGT-groep is 2 dagen per week; Op maandag en donderdag kom je naar ons behandelcentrum ‘de fontein’. De dag start om 8.30 uur en rond 16.30 uur sluiten we af.
  • De duur van de CGT-groep is 6 maanden.

Neem contact met ons op voor aanmelding en vragen

Je kunt ons bellen op telefoonnummer 088-892 02 60. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Of stuur ons een e-mail aanmeldingen.defontein@eleos.nl. We helpen je graag op weg naar herstel.