ACT-groep

Blijf je vastlopen in negatieve gedachtes, emoties en herinneringen? En blijven ze jouw leven bepalen ondanks de behandelingen die je al hebt gevolgd? Weet dan dat Eleos er voor je is. Bijvoorbeeld door je te helpen om de problemen die je ervaart allereerst te gaan accepteren. Dit doen we in de ACT-Groep.

Over ACT

De ACT-groep (Acceptance Commitment Therapy) is er voor je wanneer je al langer worstelt met emoties, gedachten en klachten. Denk aan depressieve gedachten, angsten of chronische pijn. In deze behandeling onderzoek je hoe je hiermee om kunt gaan en hoe je ze kunt accepteren. Bijvoorbeeld door ruimte te maken voor vervelende ervaringen, door afstand te nemen van je gedachten en stil te staan bij wat je écht belangrijk vindt. Je komt hiervoor twee dagen per week (woensdag en donderdag) naar ons behandelcentrum de fontein.

Persoonlijke veerkracht

In de ACT-groep onderzoek je samen met andere deelnemers wat je kwetsbaar én wat je sterk maakt. Dit doe je in gesprekken, maar ook door oefeningen. Je leert van jezelf, maar ook van anderen. Stapje voor stapje ontdek je wat jij belangrijk vindt in het leven. Wat jouw normen en waarden zijn. Je leert bijvoorbeeld om minder te doen wat je eigenlijk niet wilt én juist meer te doen wat bij jou past. Uit onderzoek blijkt dat ACT je persoonlijke veerkracht en eigenwaarde vergroot. En dat je klachten milder en dragelijker worden, omdat je ze leert aanvaarden.

Je kunt in behandelcentrum de fontein deelnemen aan de ACT-groep. Normaal gesproken kun je, als de reistijd een belemmering voor je is, in overleg overnachten in verpleeghuis De Wijngaard. Vanwege corona is dat op dit moment tijdelijk niet mogelijk.