Themadag Cliëntenraad: Dienen in de schaduw…

Dienen in de schaduw…
over psychische klachten en je omgeving

De cliëntenraad van Eleos organiseert op woensdag 10 april 2019 in Maarsbergen een themadag voor (ex-)cliënten van Eleos en hun naastbetrokkenen. Deze dag staat de vraag centraal wat het voor je omgeving betekent als je psychische klachten hebt. Maar we bespreken ook hoe het voor jezelf is om cliënt te zijn in relatie met degenen die je nabij zijn.

Het belooft een mooie dag te worden met ruimte voor gesprek, bemoediging, ontmoeting en herkenning. Dus aarzel niet en geef je samen met je man, vrouw, verloofde, vriend, vriendin, ouder, zoon, dochter, buurvrouw, dominee, pastor of iemand anders die belangrijk voor je is, op voor deze dag.

Klik hier om je aan te melden.

Dagprogramma

10:00 uur – Inloop

10:30 uur – Opening

10:40 uur – Dienen in de schaduw
Lezing door Kees van Iwaarden, voorzitter van de cliëntenraad van Eleos
‘Dienen in schaduw’ zal centraal staan. Zowel de positie van de cliënt, als die van de naastbetrokkenen die hem of haar omringen, wordt belicht vanuit Gods woord. Daarbij wordt steeds de verbinding gelegd met de dagelijkse praktijk. Cliënt en omgeving zijn, zoals licht en schaduw, onlosmakelijk met elkaar ver-bonden.

11:10 uur – Pauze

11.40 uur – Lijden, wees er niet alleen,
Lezing door José Geertsema, strateeg zorginnovatie
José zal het hebben over hoe eenzaam je als mens kunt zijn in het lijden. Maar ze belicht ook een andere kant en legt daarbij de nadruk op de aanwezigheid van jezelf, de ander en die van God als de Wezer in het lijden.

12:05 uur – Plenaire afronding ochtendprogramma

13:45 uur – Workshops in het middagprogramma

Doorpraten over het onderwerp met Kees van Iwaarden, José Geertsema en Ewoud de Jong
Kees van Iwaarden en José Geertsema zijn beiden sprekers in het ochtendprogramma. Ewoud de Jong is psychiater en eerste geneeskundige bij Eleos.

Een ritje met de huifkar
Een tocht met paard en wagen in de groene omgeving van De Weistaar

Een (ont)spannend circuit met oud-Hollandse spelen

14:45 uur – Plenaire terugkoppeling en sluiting

15:00 uur – Ontmoeting

15:30 uur – Einde

Praktische informatie

De themadag vindt plaats bij de Weistaar in Maarsbergen en start om 10.30 uur, vanaf 10.00 uur is er inloop. Voor een lunch wordt gezorgd. Deelname is kosteloos!

Klik hier om je aan te melden.

Als je opgehaald wilt worden van het station Maarn kun je dat bij je aanmelding aangeven. Neem voor meer informatie contact op met Kees van Iwaarden (06-49785743, na 18.00) of via clientenraad@eleos.nl. Tot ziens op D.V. woensdag 10 april in Maarsbergen!