Themabijeenkomst

Anders dan je denkt?!

Een themabijeenkomst over labels en stigma’s in de GGZ

‘Ooit ‘n normaal mens ontmoet? En… beviel ‘t?’ ‘Ooit een haan horen zeggen dat-ie vroeger een eitje was?’ Met posters waar deze slogans op stonden en met andere acties streed de stichting Pandora in de vorig eeuw tegen exclusie, vooroordeel en hokjes-denken. In het ‘Museum van de geest’ in Haarlem zijn de posters nog te zien. Maar zijn (voor)oordeel en hokjes-denken nu, 50 jaar later, weg uit de samenleving? Maken we ons daar niet allemaal soms schuldig aan? De autist, de ADHD’er de borderliner… Een label is snel geplakt. Hoe kijken we naar onszelf als we een psychische ziekte hebben of psychisch kwetsbaar zijn? Geven we onszelf ook een label? (zelfstigma)

We nodigen je uit voor de themabijeenkomst op 6 oktober
Op de bijeenkomst denken we met elkaar na over het thema ‘Anders dan je denkt?!’ Hoe denk jij over je eigen kwetsbaarheid? Hoe denkt jouw familie daarover? Hoe ervaar je dat anderen, waaronder ook hulpverleners, naar jou kijken? Zien ze jou of zien ze eerst de diagnose? We ontmoeten elkaar en leren over hoe je om kunt gaan met je label, je diagnose, je oordeel over jezelf en het vooroordeel van anderen.

Er komen interessante sprekers
Marcia ter Laak – van Marion is één van de sprekers. Zij spreekt uit eigen ervaring. Ze heeft een boek geschreven: ‘De draad weer oppakken, over leven met een psychische diagnose’. Dominee Kieviet zal vanuit de Bijbel aangeven hoe je hiermee om kunt gaan. Ook is er veel gelegenheid voor gesprek en ontmoeting tijdens de pauze en de barbecue.

Dit is het programma van de themadag

14.30 – 15.00 Inloop
15.00 -15.15 Opening
15.15 – 16.15 Lezing van Marcia ter Laak
16.15 -16.35 Pauze
16.35-17.00 Dominee Kievit
17.00 – 19.00 barbecue

 Locatie

De bijeenkomst vindt plaats bij Boerderij Fortzicht, Voordorpsedijk 35, 3737 BL Groenekan. Deze locatie is goed te bereiken met zowel het OV als de auto.

Je meldt je aan via het formulier hieronder

Deelname is kosteloos. Na je aanmelding ontvang je van ons een e-mail waarin wij jouw aanwezigheid bevestigen op de themabijeenkomst. Meld je snel aan. Je ontvangt eind september nog een herinnering per e-mail. We hopen dat je er bij bent.

Heb je vragen?

Mail dan naar cliëntenraad@eleos.nl.

Aanmelden