Over de cursus WMEEE

Ervaringsdeskundigheid heeft een plek bij Eleos.  In de cursus Werken met Eigen Ervaring Eleos leer je om als ervaringsdeskundige eigen ervaring in te zetten om andere mensen te helpen in hun herstel.

De cursus WMEE

Je krijgt les in gesprekstechnieken om in te zetten in cliëntcontact, leert op welke manieren je kunt luisteren en leert meer over communicatie rondom ervaringsdeskundigheid in het algemeen. Daarnaast ga je in verschillende lessen dieper in op het thema herstel: wat betekenen begrippen als verlies, rouw en aanvaarding? Maar ook gaat het ook empowerment, emoties en waardengericht leven. Natuurlijk reflecteer je ook op je eigen proces door het schrijven van je eigen herstelverhaal. Bij Eleos vinden we het daarnaast belangrijk aandacht te hebben voor thema’s als geloof en zingeving. Daarom gaat het er ook over hoe je daar aandacht aan kunt besteden in het begeleiden van een herstelproces.

Praktische informatie

Je krijgt tijdens dertien lessen handvatten en achtergrondinformatie over je inzet als ervaringsdeskundige. Je krijgt literatuur en lesstof te lezen en maakt huiswerkopdrachten voorafgaand en na de sessies. Gedurende de training werk je ook aan je eigen herstelverhaal en dat breng je tijdens één van de sessies in. Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden. Als je 80 procent van de cursus aanwezig bent en je eigen herstelverhaal hebt gedeeld, ontvang je na afloop een certificaat van Eleos.

Meer weten?

We vertellen je graag meer over de cursus Werken met Eigen Ervaring Eleos . Je kunt ons bereiken via herstel@eleos.nl