Webinar ‘Autisme thuis’

Platform Autisme in de kerk organiseert op D.V. donderdag 25 maart een webinar voor (jong)volwassenen met autisme en hun gezinsleden. Als autisme een rol speelt in je eigen leven of dat van gezinsleden, weet je als geen ander welke moeiten en zorgen er kunnen zijn. Moeiten die kunnen leiden tot eenzaamheid en onbegrip. Waar haal je dan je kracht vandaan en hoe kun je samen werken aan een thuis voor iedereen?

Tijdens het webinar zal GZ-psycholoog Bernadette van Rossum het thema ‘Autisme thuis’ uitdiepen. In haar lezing geeft zij praktische handvatten over het herstel en in stand houden van positieve gezinsrelaties. Hoe kun je de kracht van het gezin gebruiken om iedereen een thuis te bieden? Op wie kun je een beroep doen, binnen of buiten de kerk? Welke rol heeft het geloof?

Aansluitend is er een interview met  een ervaringsdeskundig echtpaar en hun dochter. De avond wordt afgesloten met een forumbespreking, waaraan Bernadette van Rossum, de ervaringsdeskundigen en een ambtsdrager deelnemen.

Voor wie?

Jongvolwassenen (16+) en volwassenen met autisme en hun gezinsleden

Datum en tijd

Donderdag 25 maart van 19.45 uur tot 21.30 uur

Aanmelden en kosten

Aanmelden via www.helpendenhanden.nl/webinar. De kosten zijn € 7,50.

Organisatie

Het webinar wordt georganiseerd door Platform Autisme in de kerk. Dit Platform wordt gevormd door dit Koningskind, Eleos, Helpende Handen en Op weg met de ander.