Nieuwe behandeling op de fontein: Moodcamp

1 op 5 Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met een depressie. Als je dit zelf ooit hebt gehad of iemand uit je omgeving kent met deze klachten, herken je de klachten vast: je voelt je somber en vermoeid, je hebt nergens zin in. Maar wat mensen niet altijd weten, is dat een depressie er vaak ook voor zorgt dat je weinig zin hebt om activiteiten te ondernemen. Om ervoor te zorgen dat cliënten die moeite hebben om activiteiten te ondernemen, tóch geactiveerd worden, werken we momenteel aan een nieuwe therapievorm op de fontein met de naam Moodcamp.

Met de Moodcamp willen we cliënten in een intensieve opname van 2 weken, met een voorbereidingsdag en een terugkomdag, weer motiveren om in beweging te komen. Een Moodcamp is een zogenoemde bootcamp voor je stemming (Engels: mood).

Meer weten over de Moodcamp? Klik dan hier!

Informatie voor verwijzers

Voor de Moodcamp is een medische indicatie voor opname nodig. Deze kan worden gesteld door een psychiater. Verwijzers (ook huisartsen) kunnen overleggen of een aanmeldformulier opvragen via een mail naar aanmeldingendefontein@eleos.nl of door te bellen met 088-8920260.

Via deze contactgegevens kunnen verwijzers ook inhoudelijk overleg vragen met Lolke Bergsma, verpleegkundige in opleiding tot specialist, en Bart van den Brink, psychiater.