In beweging tegen depressie

Ontdek hier of de Moodcamp bij jou past

Eleos

Een depressie zorgt er vaak dat je weinig zin hebt om activiteiten te ondernemen. Het advies ‘ga weer dingen ondernemen’, valt dan ook niet altijd goed. Wanneer je moeite hebt om activiteiten te ondernemen is de Moodcamp misschien wel de oplossing voor jouw depressie.

De Moodcamp is een bootcamp voor je stemming

Lees hier meer informatie over de Moodcamp

De Moodcamp is een groepsbehandeling voor mensen met een ernstige de­pres­sie waarbij de ambulante behandeling ontoereikend blijkt, of het gewenste effect van de behandeling langer duurt dan verwacht. De behandeling richt zich op het vergroten van waardevolle activiteiten, het verminderen van activiteiten die een depressie onderhouden en het oplossen van problemen die het doen van activiteiten in de weg staan.

Geloof en zingeving zijn door depressie vaak verstoord
Daarom bieden we ook bezinningsmomenten aan. Deze worden verzorgd door deelnemers en verpleegkundigen. Op deze manier stimuleren we deelnemers hun geloof en zingeving te heractiveren.

Inhoud en duur

De Moodcamp bestaat uit een in­ten­sie­ve op­na­me van 2 we­ken, 1 voorbereidingsdag en 2 terugkom­dagen en heeft maximaal 8 cliënten.

Ook naasten betrekken wij bij behandeling
Deelnemers gaan samen met hun familie of vrienden na waar zij hen in kunnen ondersteunen om ook na de Moodcamp actief te blijven. Ook leren naasten om om te gaan met het gedrag dat depressie veroorzaakt.

Voor de Moodcamp is een medische indicatie voor opname nodig

Deze wordt vastgesteld door een psychiater. Verwijzers (ook huisartsen) kunnen met ons overleggen of dit aanmeldformulier invullen.

Neem contact met ons op via een e-mail naar aanmeldingen.defontein@eleos.nl of Jonneke Koudijs via jonneke.koudijs@eleos.nl Of bel ons op telefoonnummer 088-892 02 60.

 

 

“Ik heb de Moodcamp gedaan en dat was zwaar, maar ik ben er ontzettend goed doorheen geholpen. Ik ben echt weer in leven geblazen en ik ben met duidelijke 'tools' thuis gekomen.”