Marktplaats

Tijdens de marktplaats ga je in gesprek met collega’s over thema’s die ons binnen de organisatie bezighouden, onder anderen over de nieuwe kernwaarden van Eleos. In de marktplaats stellen we vragen, leren we elkaar kennen en elkaars standpunt de begrijpen.

Hieronder lees je wat in elke marktplaats wordt besproken. Geef je twee voorkeuren aan bij je aanmelding.

Kernwaarde Bewogen. Hoe kun je ‘professioneel bewogen’ zijn: hoe ver ga je (niet)?

Kernwaarde Open. Wat als iemands begeleidingswensen conflicteren met jouw principes?

Kernwaarde Gelijkwaardig. Hoe kunnen we gelijkwaardig samenwerken: cliënten, behandelaren, ervaringsdeskundigen, vrijwilligers, begeleiders en naasten?

Kernwaarde Deskundig. Wat is deskundigheid: de goede dingen doen of de dingen goed doen?

Kernwaarde Verbonden.Hoe verbind je je met cliënten en collega’s met een andere geloofsbeleving?

Presentatiecode. Vrouwen kleden zich bij Eleos representatief. Wat representatief is, daar verschillen de ideeën over. Hoe denk jij hierover, hoe ga je het gesprek met collega’s hierover aan, hoe ga je hiermee om richting cliënten?

Druk en toch blij? Hoe doe je dat? Werkdruk tegenover werkplezier, of lijkt dit maar zo? Hoe ga je hiermee om en wat helpt jou daarbij?

Beter veranderen, van top down naar bottom up. Hoe krijg je goed ideeën de organisatie in? Hoe vinden de ‘bedenkers’, de ‘makers’ en de ‘doeners’ elkaar beter?

COD, weg ermee? Hoe zorgen we voor de optimale samenwerkingsrelatie tussen teams en het COD? Wat werkt?

Interne samenwerking/ketenzorg. Een begeleider van een BW en een SPV’er vertellen hoe ze de samenwerking tussen BW en behandeling hebben verbeterd. Wat kunnen we hiervan leren en meenemen naar de andere teams?

Informatie-overkill. Hoe ga je ermee om en is het te voorkomen? Een gesprek over hoe je omgaat met de informatie en kennis die op je afkomt. Hoe verwerk je die en/of deel je die op een goede manier?